Haberler

ABD Hazine Bakanı Kriptolara Acil Düzenleme İstiyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto para düzenlemeleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. FTX borsasının iflas etmesi, kripto sektörüne acil bir düzenleme getirilmesi ihtiyacını gündeme taşımıştı. Kripto para sektöründe en büyük üçüncü borsa konumunda olan FTX’in çöküşü, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen başta olmak üzere yetkilileri harekete geçirdi. Yellen, kripto para pazarının daha etkili bir şekilde gözetilmesi için çağrıda bulundu.

Tüketicileri Korumak Hayati Önem Taşıyor

Yellen

Yellen’agöre FTX çöküşü dijital varık piyasalarının daha etkili bir gözetim altında tutulmasına açık bir kanıt oldu. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Geleneksel finansal sistem ve kripto piyasalarının bağlantıları, finansal istikrar endişelerini artırabilir. İleriye dönük olarak bu riskleri ele almak, tüketicileri korumak ve finansal istikrarı teşvik etmek için gerekli olanı yapmak hayatı önem taşımaktadır.” Hazine bakanının bu açıklaması FTX ve bağlı olduğu şirketlerin iflas başvurusu ardından geldi. FTX borsası geçen ocak ayında 32 milyar dolar değere sahipti.

Acil Kripto Para Düzenlemesi Gelebilir

Kripto para sektörünü düzenleyecek regülatörlerin çalışma sürecine değinen Maliye Bakanı Janet Yellen, Biden yönetiminden hızlı çözüm çağırısında bulundu: “Müşteri varlıklarının birleştiirlmesi, şeffaflık eksikliği ve çıkar çatışmaları da dahil olmak üzere bu raporlarda belirlediğimiz bazı riskler, geçtiğimiz hafta kripto para sektöründe yaşanan stresli sürecin merkezinde yer aldı.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.