Altcoin Haberleri

Ethereum Kurucusundan FTX İflası Sonrası Sert Eleştiriler

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, kripto para piyasasında deprem etkisi yaratan FTX borsasının iflası ardından ilk kez açıklama yaptı. FTX eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ı sert eleştiren Buterin, bu çöküşün kaçınılmaz olduğunu söyledi. Arjantin’de düzenlenen LaBitConf konferansına konuşmacı olarak katılan Buterin, FTX borsasının ses getiren çöküş sürecini yorumladı. ETH kurucusu, iflasın merkezi yapısı nedeniyle kaçınılmaz olduğunu söyledi. Kripto para şirketlerinin peş peşe çöküşü hakkında açıklama yapan Buterin, “Bu yıl, temelde kötü olan bir modele sahip oldukları için çöken çok sayıda şey gördük” dedi.

FTX’in Pazarlamasına Sert Eleştiri

Buterin Toplanti

Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası iken iflas eden FTX CEO’su Sam Bankman-Fried kısa sürede kripto sektörünün suçlanan kişisi haline geldi. Sam Bankman-Fried’ın müşteri mevduatlarını riskli varlıklara harcamasının ardından FTX borsası iflas etmişti. Buterin FTX pazarlamasıyla ilgili olarak “kriptonun her değerinin tam tersi, merkezi olmaya çalışan bir proje” tanımlamasını yaptı.

Ethereum kurucusu konferansta yaptığı konuşmasında San Francisco’nun dört bir yanına asılan kripto para ünlüsü SBF’nin reklamlarına atıfta bulundu. SBF hakkında “Etrafta dolaşan, takım elbise giyen ve kendine ‘Bankman’ gibi bir isim veren bir adama güven duyuluyor.” ifadelerini kullanan Buterin, eski rakibine sert eleştiriler yaptı. Kripto para piyasasındaki belirsizlik ortamı yatırımcıların kripto borsalarına olan güvenini sarsmaya devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.