HaberlerBitcoin Haberleri

Geçmiş Yılların Verilerine Göre Bitcoin (BTC) Tahminleri!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para araştırması yaparken geçmiş veriler her zaman önem teşkil etmiştir. Gelin hep birlikte 2013, 2017 ve 2020 yıllarının Bitcoin verilerini inceleyelim.

Kripto para piyasaları geçtiğimiz gün itibariyle adeta kana bulandı. Piyasanın genel değeri %10’u aşan bir değer kaybı yaşadı. Lider kripto para Bitcoin, son 24 saatte %9’un üzerinde değer kaybetti.

Geçmiş Verilee Göre Bitcoin (BTC)

Popüler kripto para analisti TechDev kısa bir süre önce poiztif mejaslar veren paylaşımlar yaptı. Analistin paylaşımına göre Bitcoin, geçtiğimiz yıllarda yaptığı hareketlere göre güçlü bir rallinin eşiğinde olabileceğimizi belirtiyor. Eğer kripto para piyasalarına bu yıl dahil olmadıysanız, geçmiş yıllara ait verilerin mevcut grafikte önemli fikirler verdiğini biliyor olmalısınız.

Öncelikle aşağıdaki verdiğimiz grafiği bakalım. BTC Fiyatı 2020 yılının sonlarında bugüne benzer bir grafik çizmişti. BTC, konsolide olduğu 20.000 dolar bölgesi sonrasında 64.000 dolara kadar ulaşan yeni bir zirvenin temelini hazırlamıştı.

Bitcoin Geçmiş Veriler
Bitcoin Geçmiş Veriler

“Bu döngüde son kez, BTC haftalık olarak ATH’yi (tüm zamanların en yüksek seviyesi) kırmaya çalıştı… Yukarı yönde güçlü bir kırılmadan önce Stoch RSI maksimuma çıkarken 3-4 hafta boyunca altında konsolide oldu”.

Tüm bunlarla bitmiyor, üstelik daha fazlası da var.

2017 ve 2013 BTC Grafikleri

Analist, tahminlerini desteklemek için 2017 ve 2013 BTC verilerini günümüz verileriyle karşılaştırdı. Analiste göre şuan aşağıda bulunan grafikteki daire içine aldığı bölgedeyiz.

Btc Geçmiş Aralık Verileri
Btc Geçmiş Aralık Verileri

Analist, orta vadede devasa bir zirve hedeflese de fiyatın bu bölgede konsolide olurken bazı düzeltmeler yaşayabileceğini de düşünüyor. Eğer Bitcoin (BTC) 63.000 doları güçlü destek olarak koruyamazsa 54.000 dolara kadar gevşeyerek buradan talep toplayabilir. Elbette bu durum uzun vadeli yatırımcılara alım fırsatı verirken, piyasalara yeni giren yatırımcıları zarara sokacaktır. Acemi yatırımcıların maalesef zirvede alıp dipte satmak gibi kötü bir huyu bulunuyor.

Popüler kripto para analisti PlanB‘nin ise bu ay için 98.000 dolarlık bir zirve hedefi bulunuyordu. Ayın sona ermesine 14 gün gibi bir süre kaldı ancak henüz piyasa bu denli bir yükselişe hazır görünmüyor. Belki de altı haneli Bitcoin fiyatı için 2022 ilk çeyreğini beklememiz gerekiyordu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.