Haberler

Kripto Piyasası Yükselişe Geçti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen hakkındaki davayı geri çekmesinin ardından büyük bir yükseliş kaydetti. Bu kararın etkisiyle XRP, günlük bazda yaklaşık %8 değer kazanarak 3 ayın en iyi günlük performansını sergiledi. Ayrıca Bitcoin de 30 bin dolar sınırına yaklaştı.

Kripto Piyasası Yükselişe Geçti!

XRP ve Diğer Kripto Paraların Performansı

SEC’in Ripple yöneticileriyle ilgili aldığı karar sonrasında XRP, %8 civarında bir artışla 0,53 dolara kadar yükseldi. Ancak bu seviyelerde kalıcılık sağlayamayan XRP, kazanımlarının bir kısmını geri verdi. Şu anda saat 11.50 itibarıyla XRP, yaklaşık 0,5161 dolardan işlem görüyor. Piyasanın lider kripto parası olan Bitcoin ise %4’e yakın bir artışla 29.850 doları test etti. Ethereum da yeniden 1.600 doların üzerine çıkmayı başardı ve 1.610 dolardan alıcı buldu.

Kripto rallisinde spot alımların güçlü olduğu belirtiliyor. Coinalyze verilerine göre, spot borsalardaki kümülatif hacim deltası (CVD), XRP’nin fiyatıyla birlikte arttı ve piyasaya net bir giriş olduğunu gösterdi. Spot alımlar, türev piyasalarına göre daha istikrarlı bir yükselişi işaret ediyor.

SEC’in Ripple yöneticileriyle ilgili aldığı karar, XRP davasından aylar sonra geldi ve oldukça kritik bir öneme sahip. Ripple, temmuz ayında mahkemeden kısmi bir zafer elde etmişti. Mahkeme, XRP’nin bireysel yatırımcılara satışının bir menkul kıymet olmadığına karar vermişti. Ancak Hakim Analisa Torres, şirketin XRP’yi doğrudan kurumsal yatırımcılara satış yaparak federal menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini ifade etmişti.

SEC’in Ripple davasındaki mahkeme kararını temyize götürme girişimi ise bu ayın başlarında reddedilmişti. SEC, Ripple Labs’ı XRP satışı yoluyla yatırımcılardan 1,3 milyar dolar toplayarak menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçlamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.