HaberlerTüm Haberler

Güney Afrika’dan Kripto Borsalarına Lisans Zorunluluğu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 
Guney Af
Güney Afrika'dan Kripto Borsalarına Lisans Zorunluluğu! 3

Güney Afrika’da, kripto borsalarıyla ilgili düzenlemelerin yıl sonuna kadar uygulanması planlanıyor. Ülkenin piyasa düzenleyicisi FSCA, şu ana kadar yaklaşık 20 başvuru aldığını ve 30 Kasım’a kadar daha fazla başvuru beklediğini duyurdu.

Güney Afrika Borsalara Lisans Şartı Getiriyor!

Güney Afrika, kripto borsalarının faaliyet göstermesi için lisansları zorunlu kılacak bir düzenlemeyi yıl sonuna kadar hayata geçirecek. FSCA Komiseri Unathi Kamlana, lisans başvurularının son birkaç hafta içinde yaklaşık 20 olduğunu belirtti.

Kamlana, daha fazla başvurunun 30 Kasım’a kadar beklediğini ifade etti. Lisanssız olarak faaliyetlerini sürdüren şirketlerin kapatılacağı ve para cezalarına çarptırılacağı da bildirildi. Ayrıca, planlanan eylemlerle birlikte, kullanıcılara potansiyel olarak ciddi zararlar verebilecek kripto ürünlerinin düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Kamlana, “Bu nedenle, düzenleyici çerçeveyi uygulamak mantıklı” dedi.

Güney Afrika, kıtadaki dijital varlık borsalarının lisans almasını gerektiren ilk büyük ekonomi olacak. Ülkede faaliyet gösteren Binance gibi küresel platformlar, lisans almak zorunda kalacaklar. Luno ve Pantera tarafından desteklenen VALR gibi kripto ticaret platformları ise bir süre önce Güney Afrika’dan ayrıldı.

FSCA, ülkenin en büyük finans sektörü oyuncularıyla Ulusal Hazine ve Güney Afrika Merkez Bankası politika yapıcılarını içeren bir ‘hükümetler arası fintech çalışma grubu’ oluşturdu. Ülke, dünyanın en büyük kripto dolandırıcılıklarından biri olan milyarlarca dolarlık yatırımın kaybolmasıyla karşı karşıya kaldı. Cajee kardeşler tarafından işletilen Africrypt adlı platform, 2021 yılında 70.000 Bitcoin’i kaybetmişti. Mirror Trading adı verilen bir dolandırıcılık olayı da meydana gelmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.