Haberler

Crypto Unicorn Amber, Temasek liderliğindeki Finansman Turundan Sonra 3 Milyar Dolar Değerlendi

Kripto girişimi Amber Group, Singapur'un devlet yatırım şirketi Temasek'in 200 milyon dolarlık finansman turunu yönettiğini ve dijital varlık platformunun şu anda 3 milyar dolar değerinde olduğunu söyledi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Temasek, Singapur merkezli şirketin uzun bir üretken hissedar listesine eklenen son isim. Amber bir basın açıklamasında, Sequoia China, Pantera Capital, Tiger Global Management, Tru Arrow Partners ve Coinbase Ventures’ın da Series B+ finansman turuna katıldığını söyledi.

Bu, Amber tarafından toplanan toplam sermayeyi 328 milyon dolara getiriyor. Şirket, Haziran ayında 100 milyon dolarlık bir finansman turunun ardından geçen yıl tek boynuzlu at statüsüne ulaşmıştı.

Temasek, CoinDCX ve FTX’te hisseleri bulunan kripto alanında aktif bir yatırımcıdır. Yakın zamana kadar devlete ait yatırım firması, dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Coinbase’de de mütevazı bir paya sahipti.

Yine de haberler, Singapur’un perakende ticaretteki patlamanın ortasında oldukça riskli kripto yatırımları için reklamları kısıtlamasının ardından geldi.

Ancak artan küresel benimseme, kripto platformlarına büyük fayda sağladı. Amber, kümülatif işlem hacimlerinin 2021’de 1 trilyon doları aştığını, yönetim altındaki varlıkların ise 5 milyar doların üzerine çıktığını söyledi. Sequoia China’nın Ortağı Steven Ji şunları söyledi;

Dijital varlıklar, özellikle kurumsal yatırımcılar için izlenmesi giderek daha önemli bir kategori haline geliyor.

2017 yılında kurulan Amber, hem kurumsal hem de tüketici pazarlarına hizmet vermektedir. Şirketin perakende ticaret uygulaması WhaleFin, Google Play Store’da yüz binden fazla indirildi.

CEO Michael Wu, en son yatırımın Amber’in WhaleFin’i daha gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlara genişletmesine yardımcı olacağını ve ayrıca Avrupa ve Amerika’da işe alımları hızlandıracağını söyledi.

Bu yılın başlarında Amber, kripto borsa operatörü DeCurret’i satın alarak Japon pazarına girmişti. CEO Wu, geçen yıl South China Morning Post’a verdiği bir röportajda, 2022 veya 2023’te ABD’de listelenmeye yönelik yeni planlara işaret etmişti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.