Haberler

Coinbase, Bitcoin ETF’lerinde Önemli Rol Oynayabilir

Halihazırda dünyanın en büyük kripto saklayıcısı olan Coinbase’in, Bitcoin ETF’leri arasında en popüler saklama sağlayıcısı seçeneği olarak ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Halihazırda dünyanın en büyük kripto saklayıcısı olan Coinbase’in, Bitcoin ETF’leri arasında en popüler saklama sağlayıcısı seçeneği olarak ortaya çıkabileceği belirtiliyor. Bitcoin ETF’lerin işlemlere açılmasının ardından piyasaya ve şirketlere olacak etkileri konusunda tartışmalar devam ediyor. Daha önce düzenleme sonrası zarar göreceği de iddia edilen ABD’li şirketin, Bloomberg’de yer alan bir habere göre, süreçte büyük avantaja sahip olabileceği söyleniyor.

Coinbase şu anda BlackRock’un tek ticaret acentesi olarak hizmet veriyor ve BlackRock, Coinbase Prime aracılığıyla ETF’si için Bitcoin alıp satacak. Ayrıca, Coinbase’in borç verme işi de Bitcoin ETF makinesindeki bir diğer kritik bileşen olarak görülüyor. BlackRock gibi ihraççılar, Coinbase’den Bitcoin veya nakit ödünç alarak kısa vadeli işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Coinbase, Bitcoin Etf’lerinde Önemli Rol Oynayabilir

Coinbase Institutional Başkanı Brett Tejpaul, Coinbase’in saklama, ticaret ve finansman konularında paket hizmetler sunarak kusursuz bir süreç sağladığını ifade ediyor. Bu nedenle Coinbase, Bitcoin ETF’lerinin saklama hizmeti için en çok tercih edilen şirketlerden biri olabilir.

Bitwise’ın baş yatırım sorumlusu Matt Hougan, Coinbase’i saklama sağlayıcısı olarak tercih etme nedenlerini açıklarken, şirketin “en büyük ve en köklü” olduğunu vurguluyor. Coinbase, dünyanın en büyük kripto saklayıcısı olarak güvenilirliğini kanıtlamış bir platformdur ve bu özelliğiyle yatırımcıların ve kurumların tercih ettiği bir platform haline geldi.

Coinbase’in Karşılaşabileceği Riskler

Coinbase’in Bitcoin ETF’lerinde öne çıkması beklenirken, bazı risklerle karşılaşabileceği de belirtiliyor. ETF danışmanlığı yapan Dabner Capital Partners’ın müdürü Dave Abner, birçok firmanın Coinbase’i kripto saklayıcısı olarak tercih etmesi nedeniyle Securities and Exchange Commission (SEC) tarafından yoğunlaşma riski taşıdığını ifade ediyor.

Coinbase, SEC tarafından geçen Haziran’da menkul kıymet olarak kabul edilen token’lar için kayıtsız bir borsa, komisyoncu-satıcı ve takas odası işletmekle suçlanmıştı. Ancak Coinbase, SEC’nin iddialarını reddetmiş ve hukuki bir mücadele başlatmıştı. Dave Abner, SEC için bir sorun olmasa bile yatırımcılar için gereksiz bir risk olarak görülebileceğini belirtiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.