HaberlerTüm Haberler

Güney Afrika’dan, Kripto Reklam Kurallarını Güncelleme Kararı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Güney Afrika, yatırımcıları korumak için kripto reklamlarını düzenledi.

Sektörün özdenetim kurallarına uygun olarak, reklamlar kullanıcıları yatırım riskine karşı açıkça uyarmalı ve sosyal medya fenomenleri alım satım tavsiyesi vermemelidir. Güney Afrika’nın Reklam Düzenleme Kurulu (ARB) ayrıca kriptoyu tanıtan sosyal medya etkileyicileri için kuralları daha düzenli hale getirmeye çalışıyor.

Güney Afrika, Kripto Reklam Kurallarına Yenilerini Ekledi

Güney Afrika’daki kripto reklamları için yeni düzenleme yönergeleri, Pazartesi günü ülkenin Reklam Düzenleme Kurulu (ARB) tarafından açıklandı.

Güney Afrika'Dan, Kripto Reklam Kurallarını Güncelleme Kararı!

Güncellenen ARB kılavuzunun içeriğine göre, reklamların potansiyel alıcıları sermayelerinin risk altında olabileceği konusunda uyarıda bulunması gerekiyor. Kripto reklamlarının “kripto varlıklarına yatırım yapmanın, değer değişken olduğundan ve hem aşağı hem de yukarı gidebileceğinden sermaye kaybına neden olabileceğini açık ve net bir şekilde belirtmesi gerektiği”  ifade edildi. Ayrıca, sosyal medya fenomenlerinin ve elçilerinin iş tavsiyesi vermek veya garantili getiri sözü vermek yerine sadece gerçeği yansıtacak bilgileri paylaşması gerektiği de yönergede yer alıyor.

ARB İcra Kurulu Başkanı Gail Schimmel, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada; “Bu, kendi adına yapılabilecek zararı gören ve hükümet tarafından zorlanmadan sorunları kendi kendine düzenlemek için adım atan bir endüstrinin harika bir örneğidir” ifadesinde bulundu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.