Bitcoin Haberleri

Günün Öne Çıkan Kripto Paraları Hangileri Oldu? 6 Ocak 2024

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası, geçtiğimiz haftayı oldukça hareketli geçirdi. Yeni yılın ilk haftasında, kripto piyasasının ana gündemi Bitcoin spot ETF’ler oldu. Kurumsal şirketlerin Bitcoin spot ETF başvurularının bu ay onaylanması bekleniyor. Onay geleceğine yönelik beklentiler ise kripto piyasasını yükseliş trendinde tutuyor.

Haftaya damga vuran olay ise Matrixport raporu oldu. Matrixport, yayımladığı raporda Bitcoin spot ETF’lerin reddedileceğini belirtti. Bu rapor, BTC’yi 40 bin bandına geri çekti ve altcoin’lerde büyük bir çöküş meydana geldi. Ancak altcoin’ler hızlı bir şekilde toparlandı.

Kripto piyasasının Bitcoin spot ETF gündemiyle volatilite yaşadığı haftanın ardından, hafta sonuna hareketli başlangıç yapan kripto para birimleri hangileri oldu?

Kazananlar Listesi

En çok yükselen coin’ler listesinde son 24 saatte yüzde 5,46 artış gösteren Lido DAO (LDO) zirveye oturdu. Yüzde 1,50’lik artışla Bitcoin SV (BSV) ikinci sırada, yüzde 0,48’lik artışla Bitcoin Cash (BCH) üçüncü sırada, yüzde 0,31’lik artışla OKB (OKB) dördüncü sırada ve son olarak yüzde 0,30’luk artışla UNUS SED LEO (LEO) beşinci sırada yer aldı.

Ekran Resmi 2024 01 06 11.29.11

Kaybedenler Listesi

En çokdüşen coin’ler listesinin ilk sırasında Aptos (APT) yer aldı. APT, son 24 saatte yüzde 14,61 düşerek zirveye yerleşti. Ardından, NEAR Protocol (NEAR) geldi. NEAR son 24 saatte yüzde 11,66 oranında değer kaybetti. Piyasa değerine göre ilk 100 kripto para birimi arasında yer alan Celestia (TIA) yüzde 11,31 oranında düşüş yaşadı. Diğer taraftan Stacks (STX) yüzde 11,15 ve Internet Computer (ICP) de yüzde 10,13’e yakın düşüş ile kaybedenler listesine dahil oldu.

Ekran Resmi 2024 01 06 11.30.55

Bu hafta kripto para piyasasında yaşanan volatilite, Bitcoin spot ETF gündeminden kaynaklanmaktadır. Yatırımcılar, kurumsal şirketlerin Bitcoin spot ETF başvurularının onaylanmasını beklemekte ve bu durum piyasada büyük bir heyecan yaratmaktadır.

Ancak, Matrixport raporu gibi olumsuz haberler piyasada dalgalanmalara neden olabilmektedir. Bitcoin spot ETF’lerin reddedilmesi, Bitcoin’in değer kaybetmesine ve altcoin’lerde büyük bir çöküşe sebep olmuştur. Neyse ki, altcoin’ler hızlı bir şekilde toparlanmış ve bazıları büyük bir artış göstermiştir.

Son 24 saat içinde en çok yükselen coin’lerin başında Lido DAO (LDO) gelmektedir. LDO, yüzde 5,46 oranında artış göstererek diğer altcoin’leri geride bırakmıştır. Bitcoin SV (BSV), Bitcoin Cash (BCH), OKB (OKB) ve UNUS SED LEO (LEO) ise sırasıyla diğer yükselen coin’ler arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.