Haberler

Gürcistan Merkez Bankası Kripto Para Düzenlemelerine Hazırlanıyor!

Gürcistan Merkez Bankası'na, gerekliliklere uygun olarak bir düzenleyici mevzuat taslağı hazırladığını duyurdu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Gürcistan Merkez Bankası Başkanı Koba Gvenetadze, The Financial‘a merkez bankasının uluslararası kuruluşların standartlarına uygun bir kripto para düzenleyici mevzuat taslağı oluşturduğunu söyledi.

Gürcistan Merkez Bankası Kripto Para Düzenlemeleri
Gürcistan Merkez Bankası Kripto Para Düzenlemeleri

Gvenetadze, şu anda bu alanda bir düzenleme olmadığı için Gürcistan kripto para piyasasının kapsamının bilinmediğini belirtti. Başkanın işlem hacimlerinden habersiz olduğunu iddia etmesine rağmen Avrupa Konseyi’nin kara para aklama izleme kuruluşu Moneyval konuyla ilgili yaptığı açıklamada ülkedeki işlem hacimlerine ilişkin verileri yayınladı.

Moneyval-Gürcistan
Moneyval-Gürcistan

Moneyval’in analizine göre, ülkenin aylık işlem hacmi Eylül 2020’de 1,09 milyon dolar ile 1,64 milyon dolar arasındaydı.

Merkez bankası başkanına göre yeni hazırlanan mevzuat, Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü standartlarına uygundur ve Uluslararası Para Fonu‘ndan (IMF) gelen personelin yardımıyla hazırlanmıştır.

Gvenetadze’ye göre, banka düzenleyici çerçevenin oluşturulmasında teknik yardım aldı.

Şu anda, kripto piyasası aktörleri için taslak düzenleyici değişiklikler, kayıt ve lisanslama, uyumluluk testi ve AML kontrol gerekliliklerini içeriyor.

Madencilik Ülke Genelinde Yaygın Şekilde Yapılıyor

Edinilen bilgilere göre Gürcistan’daki finans kurumlarının kripto para işlemleri yapması yasaklandı. Ayrıca, kripto para birimi faaliyetlerinde bulunan tüketicileri içeren işlemler yüksek riskli olarak kabul edilir ve karmaşık güvenlik prosedürlerine tabidir.

Ayrıca Georgia, kripto para madenciliği endüstrisine uzun süredir ilgi duyuyor. Ülke, Bitcoin hash oranının %1’den fazlasını oluşturuyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.