Bitcoin Haberleri

Halving Sonrası Bitcoin Madencileri Düşüşe Geçebilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avrupa merkezli varlık yöneticisi CoinShares, Bitcoin (BTC) madencilerinin blok başına elde ettiği ödülün yarılandığı halving öncesinde önemli bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırma, beklenen maliyet artışlarına karşı Bitcoin madencilik şirketlerinin ne kadar hazır olduğunu inceleyerek, şirket bazında üretim maliyetlerinin hangi seviyelere çıkabileceğine dair veriler topladı. CoinShares’in raporuna göre, halving sonrası birçok BTC madencisi üretim giderlerinin ortalama rakamların üzerinde kalmasına rağmen, bazı şirketler sürdürülebilir düşük maliyetleriyle öne çıkıyor.

Bitcoin Madencilik Maliyet

CoinShares’in raporuna göre, Riot, CleanSpark ve TeraWulf gibi Bitcoin madencileri, halving sonrası düşük maliyetlerinden dolayı en büyük kârlılığa sahip şirketler arasında yer alacak. Araştırmacılar, halving sonrası ortalama üretim maliyetini 37,856 dolar olarak tespit etti ve bu üç şirketin bu rakamın altında kalacağını belirtti.

“Bitcoin halving yaklaşırken Riot, TeraWulf ve CleanSpark’ın en iyi konumda olduğunu düşünüyoruz. Madencilerin satış ve idari maliyetleri büyük gider kalemleri oluşturuyor. Yarılanmanın ardından şirketlerin tasarrufa gitmesini bekliyoruz.”

Uzmanlar, halving sonrası BTC fiyatını 40,000 dolar seviyesinde baz aldıklarında, daha düşük fiyatlarda sadece Bitfarms, Iris, CleanSpark, TeraWulf ve Cormint gibi şirketlerin kâr etmeye devam edeceğini belirtti. Ancak, BTC fiyatının düşmesi durumunda diğer şirketlerin kârlılıklarının da olumsuz etkilenebileceği unutulmamalıdır.

CoinShares, yüksek faiz giderlerinin madencileri zor durumda bıraktığına dikkat çekti. Özellikle, Fed’in beklentilerin aksine faizleri daha uzun süre sabit tuttuğu bir senaryoda mali sorunlar ve iflaslar yaşanabilir. Bu nedenle, Bitcoin madencilerinin sadece üretim maliyetlerine değil, aynı zamanda finansal planlamalarına da dikkat etmeleri önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.