Haberler

Coinbase Hisseleri Dibe Vurdu! Yeni Bir FTX Çöküşü Mü Geliyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD merkezli en büyük kripto para borsası Coinbase, kriptolardaki ayı piyasasından olumsuz etkilenen şirketler arasında öne çıkıyor. ABD’nin teknoloji şirketlerinin listelendiği Nasdaq borsasındaki Coinbase Global Inc. hisseleri tarihi dip seviyelerine geriledi. Özellikle borsa kurucusu ve CEO’su Brian Armstrong’un elindeki çok sayıda Coinbase hissesini satmaya başlaması, kripto para sektöründe endişelere yol açtı. Bazı kripto uzmanları, Coinbase borsasının da tıpkı FTX gibi likidite krizi sonrasında iflas edebileceğine dair iddialar ortaya attı.

Hisseleri Yüzde 80’den Fazla Düştü

Coinbase Dusus

Nasdaq’ta listelenen Coinbase Global Inc. hisseleri, haftanın ilk işlem gününde yüzde 10’dan fazla değer kaybetti. Hisse fiyatı 40.61 dolara gerilerken diğer kripto para şirketlerinin de değer kaybetmesine yol açtı. Güncel rakamlara göre Coinbase hisseleri yıl başından bu yana yüzde 80’in üzerinde değer kaybetti. Aynı süreçte en büyük kripto para birimi Bitcoin fiyatındaki kayıplar yüzde 65’te kaldı.

FTX Gibi İflas Edebilir Mi?

Bitcoin’in uzun süredir ayı piyasasında olması dev kripto para şirketlerini mali açıdan zor durumda bıraktı. Bank of America, Coinbase hisselerine yönelik sinyalinde “al” dan “nötr” yapmıştı. Usta analist Jason Kupferberg, dev borsanın yaşadığı mali kriz hakkındaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Coinbase’in yeni bir FTX olmadığından eminiz. Ancak bu, onları kripto para ekosistemindeki daha geniş kapsamlı düşüşten muaf kılmıyor.” Coinnewstr sitesi yatırım tavsiyesi vermez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.