Haberler

Hindistan Dijital Rupi Pilot Çalışmasına Resmen Başladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tüm dünyada merkez bankaları tarafından gerçekleştirilen dijital para birimine geçiş çalışmaları giderek hız kazandı. Yaklaşık 2 yıldır dünyanın önde gelen ekonomileri tarafından yapılan çalışmalarda yavaş yavaş sona geliniyor. Ülkemizde de TCMB tarafından dijital TL çalışmaları devam ederken, bu alanda öncü ülkelerden Hindistan’dan yeni haberler geldi. Hindistan Merkez Bankası (RBI), bankaların birbirleriyle yaptıkları işlemleri kolaylaştırmak amacıyla 1 Kasım tarihi itibarıyla Dijital Rupi pilot uygulamasını başlattı.

İşlem Maliyetleri Azaltılacak

Dijital Rupi

RBI yetkilileri, Dijital Rupi’ye geçiş ile ilgili konuşmasında CBDC testlerinin olumlu sonuçlar verdiğini dile getirdi. Bu sayede Hindistan’da bankacılık işlem maliyetlerinin ciddi oranda azaltılması hedefleniyor. Merkez Bankası, Dijital Rupi pilot uygulaması için 9 bankayla anlaştı. Hindistan Devlet Bankası, HSBC, Hindistan Birliği Bankası ve Baroda gibi büyük bankalar da 1 Kasım tarihinden itibaren resmen CBDC kullanmaya başlayacak.

G-20 Ülkeleri Kripto Paraları Tartışacak

Merkez Bankası yetkilileri, Dijital Rupi’nin perakende versiyonu için yıl sonuna kadar kapalı bir grupta testler yapılacağını açıkladı. Asya’nın önde gelen ekonomilerinden biri olan Hindistan, Aralık ayında yapılacak toplantıda G-20 topluluğunun dönemsel başkanı olmaya hazırlanıyor. Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, G-20 liderliğinde kripto paraları da gündeme taşıyacaklarını söyledi. Öte yandan CBDC çalışmalarıyla ilgili son rapora göre merkez bankası olan ülkelerin yüzde 80’i dijital para birimi için testler gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.