Kripto Rehber

Cardano (ADA) Nedir, Nasıl Alınır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Cardano ölçeklenebilirlik temelli bir ekosistemdir. Hisse kanıtı olarak bilinen konsensüs mekanizmasını kullanır. Karmaşık dApp’leri barındırma ve çalıştırma üzerine kuruludur.

Varlık transferlerinin daha güvenilir ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini amaçlar. Sürecin daha verimli yönetilmesine yardımcı olmak için akıllı sözleşmeleri kullanır.

2015 yılında geliştirilmeye başlanan Cardano 2017 yılında kullanıma sunulmuştur.Kuruluş amacı, karmaşık değer aktarımını mümkün hâle getirmektir.

Bu platform kullanıcıların coinlerini daha güvenli bir biçimde muhafaza etmesine imkân veren özel bir cüzdana sahiptir.

Cardano (ADA) Nedir?

Cardano, Hisse ispatı üzerine kurulu üçüncü nesil blockchain platformudur. Charles Hoskinson tarafından geliştirilmiştir. Ayrıca merkeziyetsiz blokzincirlerinin ilki olma özelliğine sahiptir.

Yenilikçi ve açık kaynaklıdır. Açık kaynak kodlu olmasının sebebi blockchain sistemine esneklik kazandırmaktır.

Akıllı sözleşmelerin ve merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesine olanak tanır. Cardano ağının yerel kripto para birimi olan ADA, kullanıcıların ağa katılmalarını sağlamak için tasarlanmıştır.

Yani kullanıcılar bu para birimi sayesinde ağın işleyişine dâhil olabilir, yönetişimde yer alabilir ve oy kullanabilir.

Cardano markasının sahibi ve platformun yasal vasisi İsviçre merkezli Cardano Vakfı’dır. Bu vakfın amacı Cardano topluluğunu desteklemek ve platformun yaygınlığını artırmaktır.

Cardano Avantajları

Cardano platformunda madencilik algoritması için PoS madenciliğine yönelik olarak geliştirilen Ouroboros veya Proof of Steak kullanılır. Bu mekanizma farklı blockchainler yaratmaya oluşturmaya ve kullanıcıların gizliliğini muhafaza etmeye odaklanan gelişmiş bir programdır.

Bu program, çok fazla elektrik tüketimine sebebiyet veren Proof of Work sistemine karşı güçlü bir alternatif meydana getirmektir. Bu yüzden Cardano, elektrik tüketimi konusunda tasarruf sağlamasıyla öne çıkar.

Aynı zamanda Cardano, blockchain teknolojisinin bankacılık faaliyetlerine entegrasyonunu sağlar. Bundan dolayı pratiklik bakımından da avantajlıdır.

Cardano Fiyatı 2021

Şu an 22,21 TL’dir. ADAUSD parite değeri 2,26. Demek oluyor ki 1 ADA para biriminin karşılığı 2,21dolardır. Bu ise BTC olarak 0.000040533842394894 BTC’ye denk gelir. € cinsinden karşılığı 1.951808 €, £ cinsinden karşılığı ise 1.659556 £ olan Cardano, piyasa değeri en yüksek kripto paralar arasında yer alıyor.

[ccpw id=”18619″]

Mevcut Cardano miktarı 33.117.618.880 olarak biliniyor. Market hacmine göre 4. sırada yer alan Cardano’nun toplam market hacmi 649.234.416.249 TL. Bu ise 72.324.397.189 dolara tekabül ediyor. Toplam arz ise 45,000,000,000 olarak bildiriliyor.

Cardano Hangi Borsalarda?

Piyasa değeri açısından büyük bir kripto para birimi olan ADA, Binance başta olmak üzere pek çok borsada listelenir. Size uygun bir işlem çifti bulamazsanız, elinizdeki parayı BTC’ye dönüştürerek Cardano (ADA) satın alabilirsiniz. Tercih edebileceğiniz bazı borsalar şöyledir:

  • Binance
  • Huobi Global
  • Coinbase Exchange
  • Kraken
  • KuCoin
  • Bithumb
  • Bittrex
  • Bitfinex
  • io
  • com Exchange
  • OKEx
  • HitBTC
  • eToroX

Cardano (ADA) Nasıl Alınır?

Bunun için TRBinance platformunu kullanmanız mümkündür. Hesabınız yoksa önce hesap oluşturmalısınız.

Ardından anasayfadaki ‘Piyasalar’ seçeneğine tıklayarak devam edin. ADA/TRY işlem çiftini seçip ‘ADA Satın Al’ bölümünden gerekli bilgileri girerek işleminizi tamamlayabilirsiniz. Global Binance borsasını tercih edecekseniz ADA/USDT çiftini kullanarak da alım yapabilirsiniz.

Diğer taraftan ADA satın almak amacıyla Paribu borsasından da yararlanabilirsiniz. Borsanın anasayfasındaki ‘Piyasalar’ seçeneğine basarak ADA’yı seçmelisiniz. Alım-satım tablosuyla karşılaşacaksınız. Kaç TL karşılığında alım yapmak istiyorsanız bilgilerinizi girerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Cardano (ADA) Geleceği

Cardano yükselir mi? Sorusuna kesin bir cevap vermek mümkün değil. Bu konuda farklı tahminler mevcut. Örneğin Digital Coin Price 2021 yılının Kasım ayında yaklaşık 2,01 dolar, Aralık’ta ise ortalama 2,00 dolar üzerinde işlem görmesini bekliyor.

Trading Beasts ise Cardano fiyatının Kasım’da ortalama 2,5 dolar seviyesinde olacağını tahmin ediyor. Beklenen maximum fiyat 3 dolar, beklenen minimum fiyat ise 1,80 dolar olarak ifade ediliyor.

Digital Coin Price’a göre 2022 yılında Cardano fiyatı 3,47 dolara yükselecek.

2023 yılında ise 3,76 dolar olacak. 2024 yılına geldiğimizde ise ADA fiyatının 5,37 dolara ulaşmasını bekliyor.

Wallet Investor, ADA fiyatının 1 yılda 3,013 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor. 5 yıllık süreçte 9,710 dolara ulaşabileceği düşünülüyor.

Gov Capital’a göre bu kripto para birimi önümüzdeki 5 sene içinde 6,509 doları görebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.