Haberler

IMF Başkanı Georgieva’dan Kripto Para Açıklaması: Küresel Ekonomi İçin Tehdit Değil!

IMF bugün yayınladığı bir raporda kripto para piyasalarının çöküşünün dünya ekonomisinin istikrarı için bir tehdit oluşturmadığının altını çizdi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

IMF Başkanı Georgieva’dan kripto para açıklaması: küresel ekonomi için tehdit değil. Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik beklentilere ilişkin bir raporda kripto para borsalarının dünya ekonomisi için önemli bir tehdit oluşturmadığını belirtti.

“Etkileri Sınırlı Kaldı”

Bitcoin Btc Correction 3

IMF bugün yayınladığı bir raporda kripto para piyasalarının çöküşünün dünya ekonomisinin istikrarı için bir tehdit oluşturmadığının altını çizdi. Ukrayna savaşının etkileri ve devam eden COVID kararntinaları göz önüne alındığında, IMF küresel ekonominin yükselen enflasyondan ve iki yıldan kısa bir süre içinde ikinci bir durgunluk tehdidinden muzdarip olduğunu belirtti. Ancak rapor, geleneksel bankalarla bağlantısı olmayan Bitcoin gibi piyasaların endişe verici olmadığını iddia etti.

Stablecoin terraUSD’nin çöküşü ve bazı düzenleyicileri gelişen piyasalar üzerinde daha fazla kontrol uygulamaya daha hazır hale getiren Three Arrows Capital gibi kripto fonlarının iflasına rağmen, IMF’nin en son raporunda açıklanan göreceli sakin yine de hakim oldu. IMF, çalışmasında, kripto para yatırımcıları için önemli kayıplarla sonuçlanan ani satışların altını çizerek, “daha geniş finansal sisteme genişlemenin şimdiye kadar sınırlı olduğunu” belirtti.

Avrupa Sistamatik Risk Kurulu, Haziran ayında yayınlanan bir araştırmada, kripto para birimlerinin artan popülaritesinin, finansal piyasalara yönelik daha büyük tehlikeler nedeniyle “yakında ve aniden” ortaya çıkan beklenmedik sorunlara yol açabileceğini iddia etti. El Salvador, Bitcoin’i yasal bir hale getirdikten sonra, IMF sektörün daha fazla düzenlenmesini savundu ve ülkenin en büyük kripto para birimini kullanmayı bırakması gerektiği konusunda uyarmıştı.

Kripto Para Birimleri ve Bankalar

Öte yandan, uluslararası standart belirleyiciler, bankaların kripto para piyasalarına tam olarak nasıl girmeleri gerektiğini çözüyor. Basel Bankacılık Denetleme Komitesi tarafından, bankaların kripto para rezervlerine dayalı kredi verme kapasitesini kısıtlayacak olan Bitcoin varlıklarına bir tavan ve yüksek bir sermaye gereksinimi önerildi.

Avrupa Merkez Bankası’ndan Elizabeth McCaul, henüz kamuoyuna açıklanan bir röportajda, banka denetçilerinin artık perakende kredi verenlere, ileriye dönük düzenli yıllık değerlendirmelerine kripto para birimi risklerini dahil etmelerini tavsiye ettiğini söyledi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.