Haberler

Colorado Eyaleti Bu Yaz Kripto Para ile Vergi Ödemesine İzin Verecek

Colorado Eyalet Valisi Jared Polis, halkının vergilerini bu yaz başlarında kripto para birimlerinde ödemelerine izin vermeyi planladığını açıkladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

CNBC ile yaptığı röportajda konuşan vali, devletin aldığı kripto para birimlerinin hiçbirini elinde tutmayı düşünmediğini söyledi. Fonlar alındıkça hemen fiat’a dönüştürülecek ve süreci devlet için risksiz hale getirecek.

Kripto yoluyla vergi tahsilatı veya ödemeleri, çok çeşitli kripto para birimlerini desteklemesi amaçlandığından, yalnızca Bitcoin (BTC) ile sınırlı olmayacaktır. Ek olarak, Vali Jared Polis, desteklenen hükümlerin zamanında vergilerin ötesinde diğer lisans ödemelerini de kapsayacak şekilde genişletileceğini söyledi.

Polis, “Bu yaza kadar – çok yakında – devlet vergileriyle ilgili tüm amaçlarımız için kriptoyu kabul etmeyi bekliyoruz. Ardından, bundan sonraki birkaç ay içinde ehliyet veya av ruhsatı kadar basit olabilecek şeyler için bunu tüm eyalet yönetimine yaymayı planlıyoruz.”

Vali Polis, kampanyaları için kripto para birimini bağış olarak kabul eden ilk politikacılardandır. 2019’da göreve başladıktan kısa bir süre sonra Vali Polis, Colorado Dijital Token Yasasını imzaladı. Bu Kanun Tasarısı, kripto para birimlerini “öncelikle tüketim amaçlı” bir devlet menkul kıymeti olarak sınıflandırılmaktan ve kötü muamele görmekten korumayı amaçlıyordu.

Seçilmiş Amerikalı politikacılar genellikle dijital para birimleri etkileyici bulmaya başlıyorlar ve Miami Mayor tartışmasız en iyimserleri arasında. Miami bir eyalet olarak Çin’den Bitcoin madencilerinin güçlü bir şekilde kucaklanması da dahil olmak üzere çeşitli girişimlerle manşetlere çıkarken, vatandaşların vergi ödemesine izin verme hareketi Ohio için başarılı olmadı ve Florida’daki Seminole County bu tür hamleler yaptı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.