Bitcoin HaberleriHaberler

Janet Yellen, Kongre’deki Konuşmasında Kripto Paraları Değerlendirdi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Senatör Sherrod Brown'ın kripto paralarla ilgili sorularını yanıtladığı Kongre konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Senatör Sherrod Brown’ın kripto paralarla ilgili sorularını yanıtladığı Kongre konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, terörist grupların kripto para birimlerini kullanmasına karşı alınacak önlemleri sormuştu. Brown, El Kaide ve Hizbullah gibi silahlı örgütlerin kripto paraları yoğun bir şekilde kullandığına inanmaktaydı.

Janet Yellen ise bu konuda Hazine Bakanlığı olarak ek yetkilere sahip olabileceklerini belirtti. Kripto para alanında yeterli düzenlemelerin bulunmamasının yasa boşluklarına yol açtığını vurgulayan Yellen, bu konu üzerinde çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Janet Yellen, Kongre’deki Konuşmasında Kripto Paraları Değerlendirdi

Sherrod Brown’ın Janet Yellen’a yönelttiği sorular, kripto paralarla ilgili yapılan ilk açıklamalar değildi. Brown, daha önce de terörizmin finansmanında kripto paraların yoğun bir şekilde kullanıldığını iddia ederek sektörü sınırlamak için çaba sarf etmişti.

ABD’deki Siyasetçilerin Kripto Paralara Baskısı Sürüyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde, dünya genelinde olduğu gibi, kripto paralar konusunda vatandaşlar ve siyasetçiler ikiye ayrılmış durumda. Blockchain Derneği çevresindeki isimler, kripto paraların lehine lobi çalışmaları yaparken bazı senatörler ise dijital varlıklara tamamen karşı çıkıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto paralara karşı olan siyasetçiler arasında özellikle Senatör Elizabeth Warren’ın adı öne çıkıyor. Warren, terörist ve kaçakçıların kripto paraları kullandığını iddia ederek sektörü sınırlamak için uzun süredir yasa tasarıları üzerinde çalışıyor.

Kripto para sektörü, dünya genelinde giderek daha fazla ilgi çekiyor. Ancak terörizm ve kaçakçılıkla mücadele gibi konular da göz önünde bulundurularak düzenleyici önlemler alınması gerektiği konusunda bir fikir birliği sağlanması gerekiyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın ve diğer siyasetçilerin bu konuya odaklanması, kripto para sektörünün geleceğini etkileyebilecek önemli adımların atılmasını sağlayabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.