HaberlerAltcoin HaberleriKripto Para Birimleri

Japonya Parlamentosu Stablecoin’e Özel Yasa Tasarısını Onayladı!

Japonya, stablecoin düzenlemesi konusunda önemli bir yasa tasarısını onayladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Japonya Parlamentosu stablecoin yasa tasarısını onayladı. Bloomberg’e göre, Japon parlamentosu tarihi bir hamleyle bugün stablecoin düzenlemesi konusunda önemli bir yasa çıkardı.

Japonya, Kritik Yasayı Onayladı

Geçen ayki TerraUSD çöküşü dünyayı şok ederken, Japonya yatırımcıları rahatlatmak için somut adımlar attı.
Başta Güney Kore olmak üzere birçok Asya ülkesi, milyarlarca paranın yok olmasına neden olan Terra sorunundan etkilendi. Yasa bir yıl içinde yürürlüğe girecek olsa da, rapor Japonya’nın stablecoin’e özgü bir yasa oluşturan ilk büyük ekonomilerden biri olduğunu belirtiyor. Önlem, bundan böyle dijital para birimleri olarak sınıflandırılacak ve yen veya dolar gibi fiat  para birimine bağlanması gereken stablecoin’lerin tanımını netleştiriyor. Yatırımcılara ayrıca önemli yasa kapsamında stablecoin’leri nominal değerde kullanma olanağı da garanti etmektedir. Artık yalnızca lisanslı bankalar, kayıtlı para transfer acenteleri ve tröst şirketleri Stablecoin  ihracatı yapabilecek.

Japonya'Dan Kripto Para Halka Arz Kanunu Hazırlığı | Bitcoin Haberleri

Mevcut varlığa dayalı veya algoritmik sabit paralar, fatura tarafından ele alınmıyor. Stablecoin’ler ayrıca Japon borsalarında listelenmiyor. Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) tarafından geliştirilen ve Meclis’ten 2021’in sonlarında geçmesi planlanan tedbir, bu yıl Mart ayı ortasında Meclis’ten geçti ve şu anda Meclis’in genel oturumunda kabul edildi. TerraUSD’nin (UST) çöküşünün ardından, Japonya’nın hızlı eylemi, kripto para piyasasının güven sorununu tersine çevirmeye yardımcı olabilir.

Batı Ülkeleri Harekete Geçiyor

Uzmanlara göre kripto para düzenlemesi kaçınılmaz, ancak düzenleyicilerin bu konuda eğitilmesi gerekiyor.
Tether,  önce geçen ay kripto piyasası türbülansı sırasında dolara endeksini geçici olarak dolara kaybetti. UST de dolar endeksinde kayıp  yaşadı. Satış sonucunda şirketin tokeni LUNA sıfır dolara çöktü. Bu çökme, algoritmik stablecoinlerin düşüşe mahkûm olabileceğine dair endişelere yol açtı.

Terra Luna İkinci En Büyük Defi Platformu Oldu - 2021-12-19 Yoyodex

Stablecoin’ler son zamanlarda tüm dünyadaki yetkililer ve hükümetler için bir odak noktası haline geldi. Senato Bankacılık Komitesi üyesi Pat Toomey, bu yılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde stablecoin’leri düzenlemek için bir taslak teklif sunmuştu. Geçen ay ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, milletvekillerini stablecoin yasasını çıkarmaya teşvik etti. Birleşik Krallık hükümeti, Nisan ayında stablecoin’leri düzenleyici gözetim altına alma planlarını açıkladı. İngiliz hükümeti Salı günü, stablecoin işletmelerinin başarısız olmasını ve “sistemik” bir tehlike oluşturmasını önlemek için mevcut kuralları değiştirme önerisini de duyurdu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.