Editörden SeçmelerKripto Rehber

Omuz Baş Omuz (OBO) Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Omuz Baş Omuz Formasyonu Nedir?

Trend dönüş modellerinden biri olan omuz baş omuz formasyonu, yükseliş trendinin biteceği alanı belirlemek için kullanılır. Bir yükseliş trendinde, fiyat hareketi önce sol omzu, ardından başın daha büyük bir hareketini ve ardından sağ omzun başka bir hareketini oluşturur. Bu şekil omuz baş şekli olarak bilinir.

Omuz Baş Omuz (Obo) Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Omuz Baş Omuz Formasyonu Nasıl Kullanılır?

Omuzların aktif olabilmesi için boyun çizgisi denilen bir destek hattının kırılması gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de boyun çizgisinin nasıl belirlendiğidir. Başka bir deyişle, omuzdan omuza şeklin boyun çizgisi tamamen yatay veya yukarı doğru olabilir. Ama asla düşemez. Ayrıca omuzlar baş bölgesinin ötesine geçemez.

Sürece girmek için boyun çizgisinin kırılmasını veya bu alanın yeniden test edilmesini bekleyin. Bu modelin hedefi, baş bölgesi ile boyun çizgisi arasındaki mesafedir. Ayrıca ticarete girdikten sonra stoploss alanı sağ omzun bir tık üstündedir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.