Haberler

ABD hisse senetleri ile kripto korelasyonu iş başında: Bitcoin 20 bin doları yeniden aştı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasaları yaklaşık bir yıldır ABD hisse senedi piyasaları ile yüksek korelasyon içerisinde hareket ediyor. Geçmiş verilere bakıldığında, Bitcoin (BTC) ve genel olarak kripto paralarda düşüşlerin görüldüğü süreçlerde hisse senedi piyasasında da benzer hareketliliklerin yaşandığı görülüyor. Öte yandan benzer şekilde yükseliş dönemlerinde de genel olarak bu korelasyonun bozulmadığı dikkat çekiyor. Bir süredir 20 bin dolar seviyesinin altında kalan Bitcoin, hisse senedi piyasalarında ve değerli metal fiyatlarında toparlanmanın görüldüğü yeni günde yükselişe geçerek haftalık zirvesine dokundu.

HİSSE SENETLERİ VE BTC TOPARLANDI

Hisse Senetleri Ve Btc Toparlandi

Lider kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz günlerde gelen düşüşler sonrasında 20 bin dolar desteğini kaybetmiş ve ardından 19 bin doların altına gerilemişti. Ardından hafif toparlanma gösteren Bitcoin, haftanın ilk gününde 19 bin 300 dolarda reddedilmiş ve 19 bin doların hemen üzerinde denge bulmuştu. Haftanın ikinci gününe yükselişlerle başlayan Bitcoin, 20 bin dolar barajını bir kez daha geçti ve bir haftalık zirvesine ulaştı. Bitcoin’in yükselişe geçtiği süreçte, beklendiği gibi ABD hisse senedi piyasasında da toparlanmalar kaydedildi.

BITCOIN YENİDEN 20 BİN DOLARIN ÜZERİNDE

En büyük kripto para birimi Bitcoin, Salı günü 20 bin dolar seviyesini aşarak 1 haftalık zirvesine çıktı. Gün içinde, sabah saatlerinde 20 bin 350 dolar seviyesine kadar tırmanan Bitcoin, böylece 24 saatte yüzde 6,80 oranda değer artışı yaşamış oldu. Ardından hafif bir düzeltme yaşayan Bitcoin, 20 bin 165 dolar seviyesinde dengelendi. Bitcoin’in yüzde 6,80 oranda yükselişle 20 bin doların üzerine çıktığı süreçte Ethereum (ETH) da yüzde 7’lik bir yükselişle 1.389 dolar seviyesine tırmandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.