Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriHaberler

Ripple Japonya’da ODL Ödeme Sistemini Başlattı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yıllardır altcoinler arasında popülerliğini koruyan Ripple (XRP), Japonya’daki ilk On-Demand Liquidity ODL ödeme sistemini açıklamasıyla birlikte yeni güne yükselişle başladı. Ripple, Japonya’nın önemli finans şirketleri SBI çatısı altında bulunan SBI Remit ile anlaşma sağladığını duyurdu.

Ripple, ODL havale sistemi kullanılarak Japonya ile Filipinler arasında olan havale işlemlerinin yapılabileceğini duyurdu. Bu olumlu haberlerle birlikte yükselişe geçen Ripple (XRP), yeni güne 0,64 seviyelerden girmişti. Ripple fiyatı, haberin yazıldı sıralarda 0,74 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Gate.io Borsasına üye olup yüzde 20 komisyon indiriminden faydalanmak için buraya tıklayın.

Daha önce duyurulan xRapid adını On-Demand Liquidity (ODL) olarak değiştiren Ripple, bu sistemin hızlı ve sorunsuz bir transfer gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yapıla araştırmalarda Japonya’dan Filipinler’e yapılan para transferlerinin yılda 1,8 milyar dolar seviyelerine yaklaştığı tahmin ediliyor. Japonya’da ilk kez kullanılacak olan ODL ödeme sistemi Ripple’ın da (XRP) kullanabileceği açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ripple (XRP) Nedir? Ripple Avantajları Nelerdir?

SBI yaptığı açıklamda; Ripple ile yapılan bu ortaklığın daha da genişlleyeceğini belirtti. SBI Remit yetkililerinden Nobuo Ando , ODL anlaşmasının “sadece başlangıç” olduğunu söyledi;

“ODL sisteminin ülkede kullanıma açılması sadece bir başlangıç. Filipinler’deki reel süreli ödemelerin ötesinde, kıtada ve diğer bölgelerinde de finansal inovasyonun bir sonraki aşamasına geçmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.” Dedi.

Xrapid Adıyla Kuruldu, Odl Adıyla Devam Ediyor
Xrapid Adıyla Kuruldu, Odl Adıyla Devam Ediyor

xRapid Adıyla Kuruldu, ODL Adıyla Devam Ediyor

xRapid adıyla kurulan fakat daha sonra adını On-Demand Liquidity (ODL) olarak değiştirilen transfer sistemi, geleneksel transfer yöntemlerine önemli yenilikler getiriyor. ODL ödeme sisteminin birçok ülkede kullanılması için çalışmalar yapan Ripple, El Salvador’un başlatacağı Strike sistemini, ODL sisteminden kopyalamakla suçlamıştı. 2021 The B Word Konfreansı’nda El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul edeceğini açıklayan Strike CEO’su Jack Mallers, El Salvador’da para transfer işlemleri için Strike’nin kullanılacağını açıklamıştı.

 Ripple (Xrp) Yeni Güne Yükselişle Başladı
Ripple (Xrp) Yeni Güne Yükselişle Başladı

 Ripple (XRP) Yeni Güne Yükselişle Başladı

28 Temmuz’a büyük bir yükselişle başlayan Ripple (XRP), kısa bir sürede yüzde 20’ye yakın değerlendi. Geçtiğimiz mayıs ayında büyük bir yükselişle 1,70 dolar seviyelerine kadar çıkan Ripple (XRP), yaşanan düşüşlerle birlikte 0,50 dolar seviyelerine kadar gerilemişti.

Son zamanlarda stabil sayılabilecek bir grafik seyreden Ripple 0,60 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Yeni güne 0,60 seviyeleriyle başlayan Ripple, açıklamaların ardından 0,70 Dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başardı

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.