Editörden SeçmelerKripto Rehber

Ters Omuz Baş Omuz Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Trend ters formasyonlarından biri olan Ters Omuzlar Baş ve Omuzlar formasyonunun ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını görelim.

Ters Omuz Baş Omuz Formasyonu Nedir?

Eğilim tersine çevirme modellerinden biri olan Ters Omuz Baş Omuz modeli, düşüş trendinin sona ereceği alanı belirlemek için kullanılır. Düşüş trendinde fiyat hareketi önce sol omzu, ardından başın daha büyük bir hareketini ve ardından sağ omzun başka bir hareketini oluşturur. Bu tür bir görüntüye ters omuz deseni denir. Kısacası omuz-omuz kalıbının alt kısmında oluşan ve simetrik olarak tam tersi şekilde gerçekleşen bir kalıptır.

Ters Omuz Baş Omuz Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Ters Omuz ve Baş Omuz Modeli Nasıl Kullanılır?

Ters omuz oluşumunun aktif olabilmesi için boyun çizgisi denilen bir direnç çizgisinin kırılması gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de boyun çizgisinin nasıl belirlendiğidir. Başka bir deyişle, ters bir baş ve omuz modelinin boyun çizgisi tamamen yatay veya aşağı olabilir. Ama asla yükselemez. Ayrıca omuzlar baş bölgesinin ötesine geçemez.

Sürece girmek için boyun çizgisinin kırılmasını veya bu alanın yeniden test edilmesini bekleyin. Bu modelin amacı, baş bölgesi ile boyun çizgisi arasındaki mesafedir. Ayrıca, ticarete girdikten sonra zararı durdurma bölgemiz( stop loss) sağ omzun bir tık altındadır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.