Haberler

JPMorgan Bitcoin düzenlemeleri için düğmeye bastı, kritik ismi kritik göreve getirdi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geleneksel finans sektöründe yer alan kurum ve kuruluşların kripto para odaklı adımları, piyasalarda ve kripto para topluluklarında olumlu tepkilerle karşılanıyor. Bu kapsamda gözlerin çevrildiği büyük kuruluşlardan biri olan JPMorgan da kripto paralar adına kritik bir adım atarak dikkatleri çekti. Bloomberg haberine göre dev bankacılık kuruluşu, yeni oluşturulan bir departman olan “Kripto Para Düzenleme Politikasının” başına, Aaron Iovine’yi atadı. ABD merkezli yatırım bankacılığı devinin bu hamlesi, kripto paralar adına kapsamlı düzenleme çerçevesi beklentisinin sinyali olarak yorumlanıyor.

KRİTİK GÖREVE KRİTİK İSİM

Kritik Goreve Kritik Isim

JPMorgan, kripto paralardaki çöküşler nedeniyle bazı firmalar iflas etmiş olmasına rağmen dijital varlık alanında düzenleyici kapsamını genişletmek istiyor. Bankanın göreve getirdiği Aaron Iovine, Temmuz ayında iflas koruması için başvuruda bulunmuş olan kripto para kredi platformu Celsius için 8 ay boyunca politika ve düzenleyici işlemler alanında görev yapmıştı. LinkedIn sayfasındaki bilgilere göre 2022 yılının Şubat ayından Eylül dönemine kadar çalışmalarını sürdürmüş olan Iovine, artık JPMorgan çatısı altında bu yöndeki çalışmalarına devam edecek.

JPMORGAN CEO’SUNUN KRİPTO TAVRI OLUMSUZ

 

Yatırım bankası JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon’ın kripto paralara karşı olumsuz bir tavrı benimsediği ve hatta kripto paraları küçümsediği biliniyor. Dimon son olarak kripto paraları ve daha genel olarak dijital varlıkları, bir dolandırıcılık yöntemi olan “ponzi şemasına” benzetmiş ve dijital varlıklar için “merkezi olmayan ponziler” tanımını kullanmıştı. Ancak Dimon’ın Blockchain teknolojisine övgüyle baktığı da biliniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.