Bitcoin Haberleri

Bitcoin adına gözler Avrupa Merkez Bankası’nda! Kritik tarihte verilecek karar, kriptoları nasıl etkiler?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2022 genelinde baskı altında kaldı. 2022 yılında küresel enflasyonun hızla artması, “enflasyondan kaçış aracı” olarak da tanımlanan Bitcoin ve kripto paralar için bir fırsat gibi görülse de merkez bankalarının enflasyonla mücadele kapsamında attığı adımlar, kripto para piyasasında düşüşlere neden oldu. Makroekonomik etkenlerin etkisi altına aldığı Bitcoin adına, yakın zamanda kritik bir gelişme yaşanacak. Reuters haberine göre Avrupa Merkez Bankası (ECB), yakın bir zamanda faiz oranlarına ilişkin kritik bir adım atacak.

BITCOIN’DE GÖZLER ECB KARARINDA

Bitcoin Ecb

ABD’de gelen tarım dışı istihdam verileri sonrasında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Kasım ayında faiz artırımı uygulayacağına kesin gözüyle bakılmaya başlandı. Reuters haberine göre ECB de Fed’e benzer bir adım atacak. Her ne kadar kripto paralar Fed’e endekslenmiş bir durumda gibi görünse de ECB’nin şahin duruşu da kripto paralardaki sürece etki etmeye devam ediyor. Almanya ve Fransa gibi büyük ekonomilerin yer aldığı Avrupa, Bitcoin için göz ardı edilemiyor. Bu nedenle de ECB’nin kararları Bitcoin adına yakından takip ediliyor.

ECB FAİZ ARTIRACAK MI?

Majör merkez bankaları faizlerde artırım adımı atarken, bu adımların küresel resesyona neden olacağı endişeleri güçleniyor. Ancak ECB’nin 75 baz puanlık faiz artırımı uygulayacağına da neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. ECB’nin şahin duruşunun kripto paraları olumsuz yönde etkilediği göz önüne alındığında, alınabilecek faiz artırma kararı bir kez daha kripto paralarda dalgalanmalara neden olabilir. ECB, faiz kararını 27 Ekim’de açıklayacak.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.