NFT HaberleriAltcoin Haberleri

Japonya Kripto Sektörüne Yönelik Web3 Araştırması Başlatacak

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünya çapında dijitalleşmenin önemi giderek artarken ülkeler de bu alandaki gelişmelerden uzak kalmamak istiyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan pek çok ülke, özellikle kripto para sektörüne yönelik girişimlerini hızlandırdı. Bu süreçte dijitalleşme sektörüne yatırımlar artarken blockchain teknolojisini kullanan ürün ve hizmetler önem kazanıyor. Son olarak Japonya, kripto sektöründeki gelişmelerden uzak kalmamak için Web3 ve DAO araştırması başlatacağını duyurdu.

Japonya Dijital Ajansından Detaylı Araştırma

Japonya Web3

Teknolojiye yakınlığı ile bilinen Japonya’da web3 ve DAO altyapısını kullanan projelere olan ilgi arttı. Bu kapsama ülkede dijital dönüşüm planlamasını yürüten Japonya Dijital Ajansı, Web3 ile DAO sistemlerine dair araştırma çalışması başlattı. Geçtiğimiz gün konuyla ilgili basın açıklaması yapan yetkililer. sistemin faydalarını keşfetmek için özel bir DAO kurdu. Japonya Dijital Ajansı, bu DAO sayesinde sektördeki yenilikçi projelere yasal statü verilebilmesi için yöntem araştırması yapacak.

NFT Altyapısı Genişletiliyor

Japonya Dijital Ajansı’nın DAO çalışması hakkında başlatılan araştırmasıyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Kripto paralar, metaverse, DeFi, NFT ve DAO alanlarında verilen hizmetlerin birçok faydası var. Ancak merkeziyetsizlik, faydanın olduğu kadar riskleri de barındırıyor.” Öte yandan ajansın işgücünde kullanılmak üzere de yenilikçi teknolojileri araştırdığı öğrenildi. Kurum bu kapsamda çalışanların prim gün sayısı gibi geçmiş verilerini NFT teknolojisi üzerinden kayıt altına alacak bir sistem geliştiriyor. Böylelikle Japonya’da iş yaşamında NFT’nin kullanımı daha fazla alana yayılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.