Bitcoin HaberleriHaberler

JPMorgan Bitcoin Raporu: ETF Şaşırtıcı Bir Etki Yaratmayacak!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

JPMorgan analistleri, yeni raporlarında, ETF başvurularının beklenenin aksine oyun değiştirici olamayacağını açıkladılar. ARK Investments ise, kurumsal güven kazanan Bitcoin için daha olumlu bir görünüm sunmaktadır.

JPMorgan, Bitcoin ETF hamlelerinin etkili olmayacağını belirtiyor

Perşembe günü JPMorgan tarafından yayınlanan bir rapora göre, bir Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) kripto piyasasında oyunun kurallarını değiştirmeyeceği iddia edildi. BlackRock, Wisdom Tree, Invesco ve Fidelity Investments gibi şirketler son haftalarda bir Bitcoin spot ETF’si için başvuruda bulundular. Ancak şu ana kadar SEC bu başvurulara izin vermedi. Bu duruma rağmen, gözlemciler hala başvuruların nihayetinde kabul edilmesini bekliyorlar. Santiment raporuna göre, Haziran ayındaki başvuruların piyasayı etkilediği görülmüştü.

Bununla birlikte, JPMorgan Genel Müdürü Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, Kanada ve Avrupa’da spot Bitcoin ETF‘lerinin bir süredir var olduğunu belirtti. Uzmanlar, ETF’in önemli miktarda yatırımcı ilgisini çekmediğini belirtse de, tarihsel veriler tam tersini gösteriyor.

2012 yılında Oppenheimer Asset Management’daki analistler, Business Insider’da yer alan bir makalede Kasım 2004’te bir altın ETF’nin piyasaya sürülmesinin değerli metalin değerinde nasıl önemli bir artışa yol açtığını açıkladılar. Bu durum, altın değerinin yükselmesinde önemli bir etkisi olduğunu göstermektedir.

John Stoltzfus ve Matthew Naidorf, ABD’de GLD adlı altın ETF‘sinin piyasaya sürülmesinin, son sekiz yıl boyunca performansını belirleyen önemli bir rol oynadığına inanmaktadır. Sekiz yıl öncesine kadar altın fiyatları %16,84 artmıştır. Aynı dönemde on yıllık faizler ise %33,55 düşmüştür. ETF’nin piyasaya sürülmesinden bu yana geçen sekiz yıl içinde altın fiyatları %286,90 artmışken, on yıllık faiz oranları %61,65 düşmüştür.

Ark Invest Raporu, Daha Pozitif Bir görünümde

JPMorgan analistlerinin tahminine göre, ETF haberlerinin etkisiz olması beklenirken, Ark Invest tarafında artan kurumsal ilgiye dikkat çekildi. Şirketin yeni bir raporunda, BTC’nin 2023’ün ilk yarısında geleneksel varlıkların neredeyse tamamını geride bıraktığı vurgulandı. Bitcoin, ABD doları karşısında %80’den fazla değer kazanarak üstün bir performans sergiledi. Rapor, Blackrock’un spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunun ardından kurumsal ilgideki son artışa dikkat çekiyor. Ark’ın araştırmacıları ayrıca, OTC’lerin BTC dengesinin bir yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtiyor.

Gs 760X428 1.Jpg

Rapor, Grayscale’in GBTC‘nin değerindeki artışın, duyarlılıkta olası bir değişime işaret ettiğini iddia etmektedir. Ark, “Kurumların ve diğer büyük sermaye dağıtıcılarının giderek daha fazla Bitcoin’e odaklanmaya başladığını gösteren artan OTC masalarındaki bakiyelerin” olduğunu belirtmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.