Haberler

JPMorgan’ın sıradaki en büyük CEO adayından kritik açıklama geldi: Piyasalar dibi görmedi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası, Kasım 2021’den sonra birçok faktöre bağlı olarak düşüş trendine geçiş yaptı. Ocak 2022 itibariyle hızlanan düşüşler, Mayıs ayında Terra blok zincirinde yaşanan krizle birlikte çöküş halini aldı ve Bitcoin (BTC) öncülüğünde kripto paraların neredeyse tamamı Haziran ayında 2022 yılının dip bölgesini test etti. Piyasa bu aşamadan sonra hafif toparlanma gösterse de düşüş trendi tam olarak tersine çevrilemedi. Kripto paralar üzerinde oluşan bu baskının arkasındaki en büyük faktörlerden biri olan Fed’in faiz karalarına ilişkin kritik bir açıklama geldi.

“FED FAİZ ARTIRIMLARINA DEVAM ETMELİ”

Fed Manset 1

ABD Merkez Bankası (Fed), 2022 itibariyle politika faizini artırmaya başladı ve Fed’in Kasım ve Aralık aylarında faiz konusunda ne tür kararlar vereceği de merak ediliyor. Fed’in tutumuna ilişkin olarak, dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan JPMorgan’ın ünlü yöneticisi Daniel Pinto’dan bir açıklama geldi. Arjantin doğumlu 59 yaşındaki yönetici, piyasaların henüz dibi gördüğünü düşünmediğini ve Fed’in faiz artırımlarına aynı adımlarla devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Ünlü yönetici, “Şu anda muhtemel bir resesyonu fiyatlayan piyasalarla karşı karşıyayız” dedi.

“FED’İN ŞAHİN OLDUĞUNA KATILMIYORUM”

Fed’in Kasım ve Aralık ayındaki faiz adımlarına ilişkin fikirlerini dile getiren Pinto, “İnsanlar Fed’i şahin buluyor ama ben buna katılmıyorum. Yavaşlaması ya da artırımları durdurması gerektiğine katılmıyorum. Enflasyonu düşürmek ve kontrol altına almak çok önemli. Kontrol altına almak bize resesyonun uzamasına mal olacaksa bu da ödeyeceğimiz bedel olacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.