Haberler

Kanada Kripto Para Sektörünü Mercek Altına Alıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın dört bir yanında kripto paralar hakkında yapılan araştırmalara ülkeler de katıldı. Son olarak Kanada hükümeti, kripto paralar başta olmak üzere stablecoinler ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) hakkında araştırma başlattı. Geniş kapsamlı bir istişare yapmaya hazırlanan hükümet temsilcileri bu sayede dijital varlıkların dünya çapındaki etkisini raporlayacak. Finansal sistemleri dönüştürdüğü belirtilen kripto paralarla ilgili yenilikçi adımlar atılması için öncelikle bu araştırma sonuçları baz alınacak.

Kanada’da Kripto Para Araştırması

Kanada Kripto Paraa

Uzun bir süredir düşüş trendinde olan kripto para piyasası, buna rağmen hem kurumsal firmalardan hem de ülkelerden ilgi görüyor. Finans dünyasının geleceğine yön verme potansiyeli bulunan dijital varlıklar ülkelerin gündeminden düşmüyor. Kanada hükümeti de stablecoinler ve CBDC’ler konusunda istişare başlattı. Kanada Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland, yayınladığı mini bütçe beyanında dijital varlıklara yönelik atılacak adımlara da dikkat çekti.

“Ülkenin Buna Ayak Uydurması Gerekiyor”

Pandemi dönemindeki bütçe projeksiyonları gibi hükümler içeren mali yol haritasında “paranın dijitalleştirilmesi” başlığı dikkat çekiyor. Belge, kripto paraların Kanada başta olmak üzere diğer ülkelerde finansal sistemleri nasıl dönüştürdüğünü inceliyor. Bu belde yer alan ifadelere göre paranın dijitalleştirilmesinin dünya çapında demokratik kurumlar için bazı zorluklar taşıdığı belirtildi: “Son birkaç ayda, dijital varlıklar ve kripto paralar, hem Kanada’da hem de dünya genelinde küresel yaptırımlardan kaçınmak ve yasa dışı faaliyetleri finanse etmek için kullanıldı.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.