Haberler

UBS Kripto Para Sektöründe Bir İlke İmza Attı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında beklenen yükseliş bir türlü gelmese de sektöre giriş yapan firmalar adeta kendi aralarında kıyasıya rekabet ediyor. UBS şirketi hem halka açık yeni projesinde hem geleneksel borsaları hem de blockchain tabanlı borsaları kapsayan bir dijital tahvil çıkardı. Söz konusu dijital tahvil iki farklı finansal piyasada listelendiği için dünyada bir ilk olmasıyla dikkat çekti.

Kripto para sektörüne ve blockchain teknolojisine dahil olan şirketler arasına UBS de katıldı. İsrail hükümetinin yeni bir dijital devlet tahvili için harekete geçmesi bu alanda önemli adımlar atılmasına yol açmıştı. Hükümet geçtiğimiz ay Fireblocks ve VMWare gibi sektörün önemli markalarıyla ortaklık kurdu. Bu süreçte dünyada bir ilki gerçekleştiren UBS ise blockchain bağlantılı yeni adımıyla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Dünyanın İlk Dijital Tahvili Oldu

Ubs

UBS, sektöre hızlı bir giriş yaparak dünyanın ilk dijital tahvilini piyasaya sürdü. Halka açık olan bu dijital tahvil hem blockchain tabanlı kripto borsalarında hem de geleneksel borsalarda işlem görüyor. UBS dijital tahvilin değeri ise 370 milyon dolar olarak açıklandı. SIX Digital Exchange’in (SDX) blockchain tabanlı platformunda çıkartılan yüzde 2.33 kuponlu üç yıllık tahvil hakkında UBS yetkilileri şunları söyledi: “İlk UBS dijital tahvilini başlatmak için dağıtılmış defter teknolojisinden yararlanmaktan gurur duyuyoruz. Bu, yeni finansal piyasa altyapısının geliştirilmesini destekleme taahhüdümüzü gösteriyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.