Haberler

Dev Kripto Para Şirketi Genesis Ceo’sundan Şok İstifa!

ABD finans piyasaları kırmızıyla başlarken, Bitcoin 23.600 dolardan işlem görüyor. Kripto para biriminin fiyatı düşmeye başladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dev kripto para şirketi Genesis Ceo’sundan şok istifa. ABD finans piyasaları kırmızıyla başlarken, Bitcoin 23.600 dolardan işlem görüyor. Kripto para biriminin fiyatı düşmeye başladı. Son zamanlarda büyük kripto para şirketi tarafından korkunç bir haber yayınlandı. Kripto kışı Genesis‘in kazancını düşürdü ve şirket şu anda oldukça büyük bir istifa ile uğraşıyor. Peki istifaya neden olan tam olarak ne oldu? Kripto para işletmelerini ne rahatsız ediyor?

Kripto Para Şirketinden İstifa Kararı

Kripto para şirketinin personelini azaltma kararının ardından Genesis CEO’su istifa etti. Şu anda COO olan Derar İslam, Michael Moro ayrıldıktan sonra geçici olarak CEO olarak devralacak. Three Arrows sorununun kripto devleri üzerinde önemli bir etkisi olacağını tahmin etmiştik. Çok sayıda ticaret ve birleşmeden sonra Genesis, işgücünü de %20 oranında azaltıyor. Riskten korunma fonu Three Arrows Capital‘in çöküşü ve genel piyasa düşüşünün her ikisi de Genesis üzerinde önemli bir etkiye sahipti.

M76Txani2Vfmvk2Apyzspke6Ua

New York merkezli işletme, maliyetleri azaltmak için Çarşamba gününden itibaren 260 çalışanının %20’sini işten çıkaracağını duyurdu. Genesis yaptığı açıklamada, operasyon direktörü Derar’ın geçici CEO olarak görev yapacağını açıkladı.

Moro, değişim boyunca danışman olarak hizmet vermeye devam edecek. SAC Capital ve Point72 Asset Management’ın eski başkanı Tom Conheeney, şirkete yönetim kurulu üyesi ve kıdemli danışman olarak katıldı.

Derar İslam şunları söyledi:

Bugün duyurduğumuz değişiklikler ve yatırımlar, müşterilerimizin ihtiyaçlarını bugün ve gelecekte karşılamak için hizmetlerimizi genişletmeye devam ederken, operasyonel mükemmelliğe olan bağlılığımızı teyit ediyor.

3AC İflasının Sonuçları

Three Arrows’un çöküşüyleGenesis en büyük borçlulardan biri oldu (3AC). Ancak, Zhu Su tarafından yönetilen kripto para hedge fonu 3AC, şanssız. İşletmenin tüm varlıklarını kaybettiği ve ağır bir borç yüküyle iflas ettiği önceden biliniyordu. Şirket, Three Arrows’a 1,2 milyar dolarlık dava açtı. Kripto para birimi işindeki en büyük kurumsal borç verenlerden birine Genesis oldu. Şirket geçen hafta, yeni kredilerin önceki çeyreğe göre %9 azalarak ikinci çeyrekte yaklaşık 40 milyar dolara ulaştığını söyledi. CoinMarketCap’e göre, kripto para birimlerinin piyasa değeri bu yıl %50 azalarak 1,1 trilyon dolara geriledi.

Genesis dahil olmak üzere birçok işletme, 3AC’nin iflasının bir sonucu olarak doğrudan veya dolaylı olarak eklendi.
Genesis ekibi, ancak, umudunu kesmiyor. Kısa süre önce emekli olan Michael Moro şunları söyledi:

2013 yılında ilk OTC Bitcoin alım satım masasını başlattığımızdan beri, sofistike yatırımcılar dijital varlıkları için likidite, borç verme ve saklama hizmetlerinden yararlanmaya Genesis’e geldi. Neredeyse on yıldır Genesis’e liderlik etmek benim için bir onurdu ve şirketin bir sonraki büyüme aşamasını desteklemeyi sabırsızlıkla bekliyorum

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.