Haberler

Kazakistan 13 Yasadışı Bitcoin Madenciliği Sistemini Kapattı

Kazakistan Enerji Bakanlığı, ülkede 13 yasadışı kripto para madenciliğini keşfetti ve kapattı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu hareket, hükümetin kripto madenciliği sektörünü düzenleme çabalarının ortasında gerçekleşti. Kazakistan, dünyada bitcoin madenciliği açısından %35,4 ile ABD’nin ardından %18,1 pay ile ikinci sırada yer alıyor. Rusya ise %11,2’lik payla üçüncü sırada yer alıyor.

13 yasadışı BTC madencilik merkezi kapatıldı

Kazakistan’ın Nükleer ve Enerji Denetleme Kurumu ve Enerji Bakanlığı diğer devlet kurumlarıyla birlikte dijital madencilik nesnelerini belirlemek için ortak kontroller gerçekleştirdi.

Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 5 günde gerçekleştirilen denetimler sonucunda mobil ekiplerin toplam elektrik tüketimi 202 megavat olan 13 maden çiftliğini tespit edip durdurduğu belirtildi.

Karaganda bölgesi, Pavlodar, Türkistan, Akmola, Kostanay, Nur-Sultan, Almatı ve Çimkent başta olmak üzere ülkenin her yerinde dijital madencilik tesisleri bulundu. Enerji Bakanlığı, Batı Kazakistan bölgesi dijital madenciliğinde toplam 91 MW, Karaganda bölgesinde – 44 MW olmak üzere kendi kendine kısıtlamalar getirildiğini söyledi.

Kazakistan hükümeti, madencilik çiftliklerini tespit etmek ve elektrik şebekelerinden ayırmak için çalışmaların devam edeceği konusunda uyardı. Yetkili makamlar, belirlenen maden çiftlikleri üzerinde operasyonel ve soruşturma önlemleri alacak.

Kazakistan’daki elektrik talebi, ülke Çin’in madencilik baskılarından sonra dünyanın en büyük ikinci Bitcoin üreticisi haline geldiğinden 2021’de çarpıcı bir şekilde arttı.

Geçen Haziran, Kazak Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, kripto madenciliği için bir vergi bandını onaylayarak Bitcoin madenciliğini meşrulaştırdı. Başkan ayrıca bu aydan itibaren madencilik vergilerinde artış çağrısı yapmaya başladı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.