Haberler

Kazakistan’dan, Coinbase’e Erişim Engeli!

Kazakistan, ABD merkezli kripto borsası Coinbase'e erişimi engelleyerek, ülkenin kripto düzenlemelerine uyum sağlamadığını belirtti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kazakistan, ABD merkezli kripto borsası Coinbase’e erişimi engelleyerek, ülkenin kripto düzenlemelerine uyum sağlamadığını belirtti. Kazakistan yetkilileri, Şubat 2023’te yürürlüğe giren dijital varlık yasasına atıfta bulunarak bu kararı aldı. Dijital para birimlerinin çıkarılması ve lisans olmadan takas faaliyetlerinin yasaklandığı bu düzenlemeyle birlikte, Coinbase’in yasal gereklilikleri yerine getirmediği iddia edildi.

Kazakistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı, Coinbase web sitesinin engellendiğini resmi olarak doğruladı. Kazakistan makamları, en azından eylül ayından bu yana yerel IP’lerin Coinbase’e erişiminin engellendiğini duyurdu.

Sized Coinbase

Yerel haber kuruluşu Kursiv’in haberine göre, Coinbase’e erişim Kültür ve Enformasyon Bakanlığı’nın emriyle engellenmiştir. Bakanlık temsilcileri, talebin Dijital Kalkınma Bakanlığı’ndan geldiğini belirtti. Coinbase’in, Dijital Varlıklar Kanunu’nu ihlal etmekle suçlandığı ifade edildi.

Kazakistan’da şubat ayında yürürlüğe giren kanunla birlikte, kripto para birimlerinin çıkarılması yasaklandı. Ayrıca, kripto para birimlerinin ticareti ve ulusal lisans olmadan borsa işletme faaliyetleri de düzenleme kapsamına alındı.

Bu düzenlemelerin ardından ülkede birçok kripto şirketi lisans başvurusunda bulundu. Binance, Bybit, CaspianEx, Biteeu, ATAIX, Upbit ve Xignal&MT gibi şirketler, lisans başvurusu yapan şirketler arasında yer aldı. Coinbase’in yanı sıra Kraken borsasının da erişime engellendiği belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.