Haberler

Ukrayna’dan Rus Güçlerini Finanse Eden Kripto Cüzdanına Engel!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ukrayna’dan rus güçlerini Finanse eden kripto cüzdanına engel. Ukrayna Güvenlik Servisi (SSU), orada konuşlanmış Rus kuvvetleri için ödeme yapmak için kullanılan bir kripto para cüzdanına el koydu ve bloke etti.

Yakın tarihli bir haber bülteninde SSU, Rus vatandaşlarının Rus ordusu için para toplayan kripto cüzdanlarını engellemek için ilk kez bir mekanizma kurduğunu açıkladı. SSU, bir Rus itirafçıyı gözaltına aldı ve 19.500 dolar değerinde dijital varlıklar içeren kripto para cüzdanını bloke etti.

İlk Bloke Mekanizması Ukrayna’da Devreye Alındı

Güvenlik servisi tarafından elde edilen kanıtların ve isimsiz denizaşırı kripto işletmelerinin yardımının tutuklamayı mümkün kıldığını iddia ediyor. SSU ayrıca, SSU’ya göre, isimsiz Rus vatandaşının Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki ayrılıkçı isyancılar için kripto para birimi bağışlarının önemli bir miktarını kullanarak askeri teçhizat satın aldığını belirtiyor. SSU, “Ukrayna’daki savaşı finanse eden diğer Rus ‘gönüllülerin'” benzer bir kaderi paylaşacağı konusunda uyardı. Askeri çabalarını desteklemek için savaşın her iki tarafı da kripto para birimi bağışlarına güveniyor. Ukrayna, 17 Ağustos’ta toplam 54 milyon dolarlık kripto para birimi bağışlarını kullanarak askeri teçhizat satın almıştı.

Temmuz ayının sonunda, çatışmanın karşı tarafındaki 54 Rus yanlısı kuruluş, başta Bitcoin ve Ethereum olmak üzere 2.2 milyon doların üzerinde kripto para birimi bağışı topladı. Nisan 2022’den bu yana Rusya, kripto para borsalarına rekor miktarda fon gönderiyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.