Haberler

Kripto destekçisi SEC üyesi düzenleme gerektiğini söyledi: Hiçbir şey yapmadık, harekete geçmeliyiz

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasına yönelik henüz dünyanın hiçbir ülkesinde kapsayıcı bir emsal düzenleyici çerçeve bulunmuyor. Çin gibi bazı ülkeler kripto paraları tamamen yasaklamış ve El Salvador gibi kimi ülkeler de kripto paralara kucak açmış durumda. Ancak kripto paraların emsal teşkil edecek düzeyde düzenlediği bir ülke bulunmuyor. Bu konuda gözler uzun bir süredir ABD’de ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bu alanda atacağı adımlar da merak ediliyor. SEC’den bu konuda açıklama beklenirken, SEC’nin kripto para destekçisi olan ve “Kripto Anne” lakabıyla da bilinen üyesi Hester Pierce, kripto para düzenlemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KRİPTO ANNE’DEN SEC ELEŞTİRİSİ

Hester

Pierce, Washington’da düzenlenen Menkul Kıymet Tüccarları Derneği Konferansı’nda kripto paralarla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Kripto para regülasyonlarına da değinen Pierce, kripto para endüstrisi için bir düzenleme gerektiğini vurguladı ve yeni bir yasa görmek istediğini söyledi. Öte yandan SEC üyesi Pierce, Gary Gensler’in başkanlığını yaptığı SEC’nin kripto para düzenlemeleri konusunda kendisini hayal kırıklığına uğrattığını da ifade etti.

“BAZI YAPTIRIMLAR DIŞINDA HİÇBİR ŞEY YAPMADIK”

SEC Başkanı Gensler hakkında konuşan Pierce, Gensler’in muazzam bir kripto para bilgisinin olduğunu ve bunun kripto para düzenlemeleri için doğru adımlarla kullanılabileceğini dile getirdi. Gerekli adımların atılmadığını ifade eden Hester Pierce, “Bazı yaptırım eylemleri dışında gerçekten hiçbir şey yapmadık. Bunu da göz önünde bulundurarak kriptolar hakkında yeni bir yasa çıkarmak için iyi bir zaman olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.