Haberler

Kripto Firmaları FTX Krizini Aşmaya Başladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hafta sonunda başlayan Binance CEO’su CZ ve FTX CEO’su SBF arasındaki gerilim, kripto para piyasasını fena halde sarstı. Gündemden düşmeyen bu gelişmelerin sonucunda yatırımcıların piyasaya olan güveni darbe gördü ve sert satış hareketleri takip edildi. Kripto para sektöründe faaliyet gösteren kurumsal şirketler FTX borsasının likidite krizinin ardından kendi paçalarını kurtarma arayışına girdi. FTX ile ortaklık duyurularıyla adından söz ettiren pek çok şirket, yatırımcılarına ve takipçilerine yönelik yeni açıklamalar yapmaya başladı.

Kripto Şirketleri FTX’ten Kaçıyor

Ftx Kacis

ABD merkezli popüler kripto para borsası FTX kurucusu Sam Bankman-Fried son günlerde kripto para topluluğunun en çok konuştuğu isimlerden biri haline geldi. En büyük kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao ile gerilim yaşayan SBF, şirketin likiditeye ihtiyacı olduğunu duyurmuşu. Borsanın iflas edeceği endişeleriyle Bitpanda, Circle ve Tether gibi sektörün önde gelen kuruluşları FTX ile bağlantılarını kestiğini açıkladı.

Son olarak kripto ticareti ve kredi firması Genesis Trading ile cüzdan sağlayıcı Crypto.com, FTX likidite krizinden uzaklaştı. İki firma, müşterilerine güvence vermek ve FTX ile bağlantılı olmadıklarını belirtmek için sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalar yaptı. Borsanın adını vermeden üstü kapalı olarak yapılan paylaşımlarda Genesis şirketi “Bugünün piyasa olaylarıyla ilgili olarak, borç verme defterimizi yönettik ve önemli bir net kredi riskimiz yok.” ifadelerini kullandı. Kripto para şirketlerinden müşterilere güven veren açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.