Haberler

LBRY Davasında Kritik Gelişme: Ripple Davası Emsal Teşkil Edebilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan dava sonucunda, kripto şirketi LBRY’ye ilişkin yeni bir karar alındı. Mahkeme, LBC token’larının ikincil piyasalarda satılmasının menkul kıymet olarak kabul edilmediğine hükmetti. Bu kararın Ripple davası için bir örnek teşkil edebileceği belirtildi.

LBRY Davasında Sıcak Gelişme Yaşandı!

Xrpsec Davasinda Sicak Gelisme Karar Oncesi Fiyat Patladi
Lbry Davasında Kritik Gelişme: Ripple Davası Emsal Teşkil Edebilir! 3

New Hampshire bölge mahkemesi hakimi Paul Barbadoro’nun kararında, “LBC’nin ikincil piyasa arzları için kayıt zorunluluğunun geçerli olup olmadığı konusunda herhangi bir görüş bildirmiyorum” ifadesine yer verildi. Mahkemede, LBC’nin yalnızca doğrudan satışı durumunda menkul kıymet olarak kabul edildiği açıklandı. Bu kararın SEC’in Ripple’a karşı açtığı dava için bir örnek teşkil edebileceği ifade edildi.

XRP savunucusu olan hukukçu John Deaton, hakimin en sonunda ‘yargısal kısıtlamasını’ sürdürmeye karar verdiğini ifade etti. Deaton, SEC ve LBRY davasında hakimin ikincil LBC token satışlarının menkul kıymet teklifi oluşturmadığına hükmettiğini açıkladı.

22 milyon dolarlık cezayı LBRY’nin kayıtsız LBC token satışlarına dayandıran SEC tarafından uygulanmıştı. Daha sonra şirketin cezanın 111 bin 614 dolara indirilmesi talep edilmişti. SEC, ceza indiriminin sebebini LBRY’nin fon eksikliği ve neredeyse feshedilme durumunu gösterdi. Ayrıca, SEC ikincil piyasa LBC satışlarının bir menkul kıymet oluşturmadığını kabul etti.

Ripple savunucusu olan bir diğer avukat olan Jeremy Hogan, Ripple davasının önümüzdeki birkaç ay içinde sonuçlanabileceğini ifade etti. İkincil piyasa, tüccarların menkul kıymetleri alıp sattıkları yerler olarak adlandırılır. Birincil piyasa ise doğrudan menkul kıymeti ihraç eden şirketten alım satımı içeriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.