Haberler

Bu Hafta Kripto Para Piyasasında Yankı Bulan Top 5 Gelişme!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para dünyasında bu hafta önemli gelişmeler yaşandı.  Bitcoin‘in aylar sonra 60.000 doları aşmasından, Rusya’nın Kripto paralar için açıkalamalarına kadar Coin News TR tarafından gösterilen ve kripto para piyasasında yankı bulan 5 gelişmeyi sizler için derledik.

Bitcoin (BTC) 60.000 Doları Aştı!

Son 1 yıldır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir Bitcoin ETFsine onay verip vermeyeceği tartışılırken, Bloomberg 15 Ekim gününün erken saatlerinde SEC’in BTC vadeli işlem  fonuna onay vermeye hazırlandığını bildirdi. Bu haberlerin üzerine lider kripto Bitcoin (BTC) yükselişe geçerek Nisan 2021’den bu yana ilk defa 60.000 dolar seviyesini gördü.

SEC, İlk Bitcoin ETF Onayını verdi!

Uzun süredir tartışılan ve kripto para dünyasının merakla beklediği ETF onayı nihayet geldi. SEC, bir süredir beklenen adımı attı ve Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine dayalı ProShares Bitcoin Strategy ETF‘sine onay verdi. Bitcoin Strateji ETF‘sine ilişkin SEC’e güncellenmiş bir rapor sunan varlık yöneticisi ProShares, Strategy ETF’sinin gelecek hafta işlem görmeye başlayacağını bildirdi. Raporun devamında New York borsası Arca endeksinde işlem görecek fonun beklenen başlangıç tarihi olarak 18 Ekim belirlendi. Bitcoin Strategy ETF’si “BITO” koduyla işlem görecek. Bu arada ProsShares’in SEC’e raporunu sunmasının ardınan Bitcoin 15 Ekim Cuma günü 62 bin dolar seviyelerine kadar terfi etti.

Putin: “Kripto Paralara Pozitif Bakıyoruz”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, CNBC’ye verdiği bir röportajda “Kripto paraların petrol ihracatında kullanılma ihtimali nedir?” sorusuna verdiği cevapta kripto para ile ticaret yapmak için henüz erken olduğunu ama kripto paraları değerli bulduğunu belirtti. Öte taraftan Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Alexex Moiseeev, kripto paraların alım ve satımının yasaklanmasına ilişkin planlarının olmadığını açıkladı.

Başarısız Ethereum İşlemi İçin 533.901 Dolar Ödendi

Ethereum ağındaki devasa işlem ücretlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez yapılan başarısız bir işlem için toplam 533.901 dolar ödendi. Bu işlem ücretini ödeyen kullanıcı, merkezi olmayan türev borsası (DEX) Strips Finance‘ın gerçekleştirdiği token satışına katılmak istedi. Token almaya çalışan kullanıcı flashbotları kullandı, sadece açık artırmaya çıkarılan 750.000 STRP‘nin saniyeler içinde tükenmesiyle işlem açık artırma süresi doldu”DutchAuction”  hatası ile karşılaştı

Bitcoin Madenciliğinin Yeni Adresi ABD Oldu!

Geççtiğimiz aylarda Çin’in Bitcoin ve kripto paralara yönelik yasaklarının ardından ABD dünyanın en büyük Bitcoin madencilik merkezi haline geldi. Cambridge Üniversitesi araştırmacılarına göre Ağustos sonu itibarıyla %35.4’lük küresel hashrate  payıyla ABD şu anda dünyadaki Bitcoin hash gücünün en büyük payına sahip. ABD’yi bu sıralamada Kazakistan ve Rusya izliyor. Bu arada Çin’deki “madencilik operasyonları” Eylül 2019’da dünyanın toplam Bitcoin madenciliğinin %75.53’ünü oluştururken, bu oranın şimdi düşerek sıfıra ulaşmıştığı bildirildi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.