Haberler

FTX CEO’sunun Kişisel Serveti Eridi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para basınında geniş yankı bulan Binance ile FTX borsaları arasındaki gerilim, piyasayı derinden sarstı. En büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) başta olmak üzere kripto paralarda sert düşüş etkisi yaratan olaylar sonrası FTX borsasının likidite sorunu ortaya çıkmıştı. İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance CEO’su CZ, yaptığı açıklamada FTX borsasını satın almaya talip olduklarını duyurdu. İki borsa kurucusu arasında bağlayıcı olmayan bir anlaşmanın yapıldığının açıklanması bile piyasadaki sert düşüş hareketinin önünde duramadı.

Sam Bankman-Fried Artık Milyarder Değil

Sam Bankman Fried

Kripto para topluluğunun yakından tanıdığı isimlerden Sam Bankman-Fried, basında geniş yankı bulan tartışmalarda öne çıkan isim oldu. FTX borsasının yaşadığı sıkıntıların ardından FTT token fiyatında ciddi bir gerileme yaşandı. Bu düşüş öncesinde Sam Bankman-Fried, kripto para sektöründeki sayılı milyarderler arasında yer almaktaydı. Fakat borsanın yerel kripto para birimi FTT token fiyatında çakılma yaşanması dengeleri değiştirdi. Bunun yanı sıra FTX borsasının listelenen hisselerindeki sert düşüş de dikkatlerden kaçmadı.

FTX hisselerinde ve FTT token fiyatında yaşanan yüzde 70 oranındaki düşüş sonrası Sam Bankman-Fried milyarder unvanını kaybetti. Sektörün tanınmış isimlerinden SBF’nin serveti bu gelişmelerle birlikte 1 milyar doların altına geriledi. Bloomberg Milyarder Endeksi verilerine göre FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, 14.6 milyar dolar olan toplam kişisel servetinin yüzde 94’ünü kaybetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.