Editörden SeçmelerKripto Rehber

Tembel Portföy Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Büyük servet oluşturmak için birçok inanılmaz strateji vardır ve tembel portföy bunlardan biridir. Peki, tembel   portföy nedir ve onu nasıl oluşturulur? Merak ettikleriniz bu rehberimizde. İşte detaylar…

Yıllar boyunca, yatırım yapmanın ve servet inşa etmenin sayısız yolu olmuştur. Birçok yöntem sıklıkla başarısız olurken, bazıları inanılmaz getiriler sağlar. Bu nedenle, yatırım yapmanın kusursuz ve kusursuz bir yolu yoktur. Bir yatırım stratejisinin iyi uygulanması pişmanlığa yol açmayabilir. Şaşırtıcı bir şekilde, değeri düşük yatırım yöntemleri bazen beklentileri aşabilir. Bu nedenle, hisse senetlerine ve hatta dijital piyasalara girmek isteyen yatırımcıların, kullanılan terimleri ve sektöre yatırım yapmak için farklı yaklaşımları ve bunları nasıl ve ne zaman kullanacaklarını canlı bir şekilde anlamaları son derece önemlidir. Tembel portföy, ilk başta kulağa harika gelmeyebilecek bir yatırım yöntemidir, ancak onu bir yatırım yöntemi olarak benimseyen ve inşa etmeye karar veren birçok kişi için büyük getiriler sağlar.

“Tembel” kelimesinin gerçek anlamı ve genel anlamı göz önüne alındığında, hiç kimse kelime hakkında çok olumlu bir şey düşünemez. Ancak konu yatırım dünyasına geldiğinde, dünyanın anlamı bazen olumsuz olmaktan uzaktır.

Tembel portföy, basitçe “stressiz bir portföy” temsil eder. Yıllar boyunca çeşitli yatırımcıların deneyimi, Adaletsiz bir portföy benimsemenin çok karlı olduğunu kanıtladı ve dünyanın her yerinden birçok yatırımcı tarafından yaygın olarak kullanıldı. Tembellik gerçek dünyada asla iyi bir şey olarak görülmez, ancak yatırım dünyasında genellikle kazançlı iyi bir fikir olarak görülür.

Kılavuz tembel bir portföy, yatırım tarzının kanıtlanmış yararları ve sakıncaları ve tembel bir portföyün nasıl oluşturulacağı ve onunla birlikte gelen avantajlardan nasıl yararlanılacağı hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklarken, okuyucularımızı bizi izlemeye devam etmeye çağırıyoruz.

Tembel Portföy Nedir? Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

 

Tembel Portföy Nedir?

Tembel portföy, yatırımcıların aynı varlıkları uzun bir süre boyunca tahsis etmelerini sağlayan hafif yürekli bir yatırım stratejisidir. Başka bir deyişle, sürdürmek için çok az çaba gerektiren veya hiç çaba gerektirmeyen bir dizi yatırımdır.

Böyle bir portföy, genellikle yeniden dengelenmesi kolay birkaç düşük maliyetli fondan oluşur. Genellikle çok az endeks fonundan meydana gelir, hareketsiz bir portföydeki maksimum endeks fonu sayısı 5’tir. Bu nedenle, beşten fazla endeks fonu içermez ve bazen tembel bir portföy sadece bir endeks fonu içerebilir. Başlıca piyasa endekslerinin yatırım getirisini aşması beklenmemektedir.

Bu endeks fonları, büyük hisse senetleri veya tahviller olabilir. Genel olarak sıradan hisse senetleri gibi herkesin satın alabileceği ortak yatırımlar gibidirler. Bu sebeple, tembel bir portföy, endeks fonlarının küçük bir bileşimi olarak varsayılır. Yine de, bunun en iyisi, bir yatırımcının risk toleransına ve düzenli olarak yeniden dengeleme zorunluluğuna uyumlu olarak tasarlanmış  kabul edilir.

Tembel Bir Portföy Nasıl Oluşturulur?

Tembel bir portföy, tasarımı çok basit hale getiren çok esnek ve karmaşık olmayan bir özel mod’dan meydana gelir. Temel olarak, büyük hisse senetleri veya tahviller gibi en fazla beş endeks fonunun seçiminden oluşur.

Birçok tecrübeli kurumsal yatırımcı, doğru tembel portföyü oluşturmak için sayısız yol sunar. Bu nedenle, yeni yatırımcılar piyasadaki binlerce endeks fonu arasından en fazla beş endeks fonu seçebilirler.

Yeni yatırımcıların benimsemeleri ve kendi eylemsiz portföylerini oluştururken onlara rehberlik etmeleri için uzmanlardan bazı atalet portföy fikirleri örnekleri aşağıda verilmiştir.

Rick Ferri’nin Tembel Üçlü Fon Portföyü

Finans uzmanı Rick Ferri, uzmanlığından yararlanarak tembel bir portföy oluşturmak için parlak bir fikir buldu. Örneği, atalet portföylerinin temellerini henüz tam olarak anlamayan yeni yatırımcılara uygulanabilecek basit ama etkili bir atalet portföyü olarak gördü. Uzmanlar, yeni yatırımcılara iyi bir tembel portföy oluşturmaları için aşağıdaki endeks fonlarını önermektedir:

%40 Vanguard Toplam Tahvil Piyasası Endeks Fonu (BND).

%40 Vanguard Toplam Borsa Endeks Fonu (VTI).

%20 Vanguard Toplam Uluslararası Hisse Senedi Endeksi Fonu (VXUS).

David Weliver’ın Sadakat Portföyü

David Weliver’ın Sadakat Portföyü, amatör yatırımcıların takip ettiği mükemmel tembel portföy için de bir model haline geldi. Weliver, doğru tembel portföyü tasarlamak için dört borsa önerir:

%20 iShares Core S&P Toplam ABD Hisse Senedi Piyasası (ITOT).

%20 iShares S&P Small Cap 600 Değeri (IJS).

iShares Core MSCI Uluslararası Toplam Hisselerinin (IXUS) %40’ı.

%20 iShares Çekirdek ABD Toplam Tahvilleri (AGG).

Warren Buffett’ın 90/10 Portföyü

Popüler milyarder, büyük getiri sürecini zahmetsizce açıklayan bir fikir buldu.

Bu portföy, en sık kullanılan tembel portföylerden biri olarak işaretlendi. En iyi ve yüksek performanslı ticaret yöntemlerinden biri olduğu kanıtlanmıştır ve kullanımı çok basittir.

Warren Buffett’ın 90/10 portföyü yalnızca iki endeks fonu içerir:

%90, S&P 500 ETF’den (VOO) daha iyi performans gösterdi.

%10 Vanguard Kısa Vadeli Hazine Tahvil Endeksi Fonu ETF (VGSH).

Tembel Portföylerin Faydaları

Daha önce de belirtildiği gibi, bu yatırım tarzını benimseyen ilk yatırımcılar için tembel portföy oluşturan birinin büyük fayda sağlayacağı ortaya çıktı. Aynı zamanda, en yaratıcı ve stratejik yatırım fikirlerinin çoğunu geride bıraktı.

Tembel bir portföyün önemli faydalarından biri, yatırımcıların portföylerini kolayca koruyabilmeleridir. Bu, tembel portföylerin çok yaygın bir parçasıdır ve yatırımcılar, bakımı kolay ve karmaşık olmama avantajına sahiptir.

Dahası, tembel bir portföyün rahatlığı, çok düşük yönetim ücretleriyle sonuçlanır. Diğer bir deyişle, tembel portföylere sahip yatırımcılar, yatırım süreci boyunca kendilerini çok düşük yönetim ücretleri öderken bulacaklardır.

Bu aynı zamanda şimdiye kadarki en değerli stratejilerden biridir. Çok az yatırım çabası olan veya hiç yatırım gerektirmeyen tembel portföyler, yatırımcılara iyi ve etkileyici getiriler sağlar.

Tembel Stratejilerin Dezavantajları

Tembel portföyün pek çok bariz kusuru bulunmamıştır. Bununla birlikte, herhangi bir yatırımcı diğer portföyleri kolayca kullanabileceğinden, atalet portföyünü özelleştirmek kolay değildir.

Dolayısıyla özelleştirme fikri, diğer portföyler gibi tembel portföyler için pek işe yaramaz.

Son Sözler

Tembel portföylerin şaşırtıcı doğası ve tembel portföyleri olan birçok yatırımcının ifadeleri göz önüne alındığında, tembel çalışanlar berbat olsa bile tembel portföylerin aslında inanılmaz ve harika olduğunu söylemek doğru olur.

Sonuç olarak, tembel bir portföy, yeni yatırımcılara önerilen en iyi yatırım stratejisi olarak kabul edilebilir. Sadece, büyük ödüllerin bu kadar kolay bir şekilde keyfini çıkarmalarını sağlayacak karmaşıklıkların hiçbirini içermiyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.