Haberler

Kripto Paralardan En Çok Para Kazanan Ülke Hangisi? Türkiye Kaçıncı Sırada?

Blockchain araştırma firması Chainalysis, 2021'de kripto paralardan en fazla kazanç sağlayan ülkeleri değerlendirdiği bir çalışma gerçekleştirdi. Ankette ABD, 2021'de toplam 162,7 milyar dolarlık kâr realizasyonu ile ilk sırada yer alırken, Türkiye altıncı sırada yer aldı. Ayrıca Türkiye'nin kripto para benimseme konusunda Güney Asya ve Uzak Doğu ülkelerinin çoğunluğunun geride bıraktığını belirtmekte fayda var.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Zincir üstü analiz firması Chainalysis, 2021 yılında dünyada hangi ülkelerin kripto paralardan en çok para kazandığını belirlemek için bir çalışma yaptı. Şirket, takip edilen kripto para birimlerinin makro düzeyde akışını raporladıktan sonra toplam kâr hesaplamalarının da yapıldığını belirtti. Borsaların web trafiği rakamlarına göre ülkelere dağıtılan, kripto para evreninin merkezi olmayan doğası nedeniyle yaptığı çalışmanın yüzde 100 sonuç vermeyebileceğini ifade etti.

Şirket, bu çalışmayı geçtiğimiz yıl yalnızca Bitcoin ve Ethereum için tamamladı, ancak bu yıl zincir üstünde takip ettiği tüm kripto para birimlerini içerecek şekilde genişletti.

 Türkiye Kaçıncı Sırada?
Türkiye Kaçıncı Sırada?

 Türkiye Kaçıncı Sırada?

Türkiye, 2021 yılında en yüksek kâr realizasyonuna sahip ülkelerden biri olmasıyla dikkat çekiyor. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Japonya ve Çin’in ardından altıncı sırada yer alırken, Rusya, Fransa, Kanada ve Kanada gibi ülkelerden daha iyi performans gösterdi.  Çin, Mayıs 2021’de kripto para madencilerine ve Eylül’de tüm kripto para yatırımcıları ve şirketlerine önemli bir darbe almasına rağmen beşinci sırada yer aldı.

ABD 47 milyar dolar kâr ederken, Türkiye 4.6 milyar dolar kâr etti. Rusya ile savaş halinde olan ve sıkıntı yaşayan Ukrayna’da kripto para yatırımcıları 2,8 milyar dolar kâr elde etti.

Milyarlarca Dolarlık Kâr

2020 yılındaki 32,5 milyar dolarlık toplam kar gerçekleşme rakamına kıyasla, 2021 rakamı çok daha yüksek. Geçen yıl elde edilen toplam kâr 162,5 milyar dolardı. Bitcoin 2017’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000$’ı ikiye katlayarak Nisan’da 64.000$’a ve Kasım’da 69.500$’a ulaşarak 2021 yılı şimdiye kadarki en büyük boğa sezonu olacak şekilde belirtiliyor.

Yüksek Enflasyonlu Ülkeler Geride Kaldı
Yüksek Enflasyonlu Ülkeler Geride Kaldı

Yüksek Enflasyonlu Ülkeler Geride Kaldı

Enflasyonu yüksek ve ekonomik sorunları ağır olan ülkelerin listenin en altında yer aldığının da altı çizildi. 50 ülke listesinde son sırada Pakistan yer alıyor. Pakistan, Hindistan ile birlikte en çok benimsenen Asya ülkelerinden biri olarak anıldı. Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen, aynı zamanda ağır bir ekonomik kriz yaşayan Yunanistan, 47. sırada yer alırken, onu Kolombiya, Venezuela ve Meksika izledi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.