Haberler

Kripto Şirketleri Kurtarma Fonu 2 Milyar Dolar Oldu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paralarda devam eden ayı piyasası ve FTX iflası ile birlikte pek çok kripto para odaklı şirket sıkıntıya düştü. Likidite krizi yaşayan ve acil fon arayışında olan büyük kripto para şirketlerini kurtarmaya yönelik fon hazırlandı. En büyük kripto para borsası Binance tarafından hazırlanan endüstri kurtarma fonu net bakiyesi 1 milyar dolar olarak belirlenmişti. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) gerek görülmesi halinde bu fonu daha yüksek rakama çıkartabileceklerini duyurmuştu.

Kripto Kurtarma Fonuna Ekleme Yapıldı

Binance

Kripto sektörünü ayakta tutmaya çalışan CZ ihtiyaç halinde fona ekleme yapacaklarını söylemişti: “Kabaca, ilk olarak 1 milyar dolar ayırmayı düşünüyoruz ve bu yeterli olmazsa daha fazla tahsis edeceğiz. Altı ay sonra kullanılmamış fonlar kalırsa ve çok fazla proje olmazsa – umarım o zamana kadar sektör toparlanmış olur – fonları geri çekebiliriz.” Dev kripto para borsası Binance kurucusu ve CEO’su CZ, resmi sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda kurtarma fonuna ekleme yaptıklarını duyurdu.

BUSD Destekli Kurtarma Fonu

Kripto dünyasında FTX’i batıran Sam Bankman-Fried’dan sonra yeni kurtarıcı olarak görülen CZ, kurtarma fonuna 1 milyar dolar daha tahsis edildiğini duyurdu. Böylelikle borsanın başlattığı yardım fonunun büyüklüğü 2 milyar dolara ulaştı. Ek fon tahsisi hakkında paylaşım yapan CZ, fona son eklenen miktarın tamamını Binance USD (BUSD) cinsinden olduğunu açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.