Haberler

Solana’da Büyük Kayıp! FTX İflasıyla 180 Milyon Dolar Gitti

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para dünyasının popüler projelerinden Solana (SOL) depremi devam ediyor. En büyük kripto para borsalarından biri olarak gösterilen FTX’in ani çöküşü, Solana yatırımcılarını da perişan etti. Ağın yerel kripto para birimi SOL coini piyasaya süren Solana Vakfı, borsanın çöküşüyle birlikte ne kadar zarar ettiklerini açıkladı. Kar amacı gütmeyen kuruluşun FTX borsasıyla bağlantılı FTT ve SRM token’larına yüklü miktarda yatırım yaptığı biliniyordu.

Solana’da Kayıp 180 Milyon Dolar

Ftx Solana 1

Solana Vakfı, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda son dönemde yatırımcılar tarafından sık sık gündeme taşınan konulara yanıt verdi. Vakıf, FTX kripto para borsasının çökmesi ile birlikte 180 milyon dolar değerinde kripto para kaybettiğini duyurdu. Solana Vakfı temsilcileri, FTX iflası ile ilgili soru işaretlerini ortadan kaldırmak için FTT ve SRM token’lara yapılan yatırımlara ilişkin bir bilgi formu yayınladı.

Bilgi formuna göre kar amacı gütmeyen kuruluşun batık FTX platformunda 1 milyon dolarlık nakit parası vardı. Vakıf, bu miktarın önemsiz olduğunu ve nakit rezervlerinin sadece yüzde 1’ini oluşturduğunu söyledi. Ancak Solana Vakfı FTT ve SRM token’lerinden çok daha fazla zarar etti. FTX borsasında vakfa ait yaklaşık 3.43 milyon FTT ve 134.54 milyon SRM token bulunuyordu. Vakfın iflas eden borsadan bu varlıklarını geri alıp alamayacağı konusu hala belirsizliğini koruyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.