Haberler

ABD’de SEC’in Kripto Şirketine Açtığı Davasında İlginç Gelişme Yaşandı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto şirketi Digital Licensing Inc. (DEBT Box) aleyhine açtığı dava görüldü.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto şirketi Digital Licensing Inc. (DEBT Box) aleyhine açtığı dava görüldü.

Bu dava ile ilgili olarak Bölge hakimi Robert Shelby SEC’in aldatıcı ifadeler kullandığı belirterek, kurum avukatlarına yaptırım uyarısında bulundu. SEC, DEBT Box’ın ‘node licenses’ olarak bilinen kayıtsız menkul kıymetlerin satışı ile yatırımcıları 50 milyon dolar zarara uğrattığını iddia etti.

Mahkeme hakimi, SEC davasında önemli tutarsızlıklar olduğunu yönünde karar verdi. Bu durum, davada SEC tarafından sunulan delillerin zayıf olduğunu ve iddiaların tam olarak desteklenmediğini gösteriyor.

Abd’de Sec’in Kripto Şirketine Açtığı Davasında İlginç Gelişme Yaşandı!

Mahkeme, SEC avukatlarının davranışlarına ilişkin endişelerini dile getirdi. Kurumun, federal mahkeme kurallarını ihlal ettiği ve gerçek iddiaları zorunlu kıldığı belirtilmiştir. Hakim Shelby, SEC’in neden böyle iddialar ortaya attığına dair sebepler sunmasını gerektiren bir karar verdi.

Dava sürecinde Ripple avukatı John E. Deaton, mali düzenleyicinin yalan söylediğini ortaya çıkarmıştır. Deaton, “SEC’teki avukatlar, kripto davaları söz konusu olduğunda işi kişiselleştirmişler” şeklinde bir değerlendirmede bulundu. Bu değerlendirme, SEC’in kripto şirketlerine karşı önyargılı olduğunu ve haksız yere suçlamalar yaptığını gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.