Bitcoin Haberleri

Layered Money Yazarı Uyardı: “Bitcoin Engellerle Karşılaşabilir.”

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın dört bir tarafındaki merkez bankaları COVID-19 pandemisinin getirmiş olduğu sıkı olmayan para politikalarına birer birer veda etmeye hazırlanırken, Bitcoin (BTC) ve öteki kripto varlıkların fiyatı da gelecek aylarda bazı engellerle karşı karşıya kalabilir. Bitcoin savunucularından Layered Money kitabının yazarı küresel enflosyanist baskıların devam ettiğini bu durumun da Bitcoin ve benzer varlıklar için engel olabileceğini belirtti.

Layered Money Uyardı: küresel enflasyonist baskılar Devam Edebilir!

Norveç’in faiz artırımı kendi içinde önemsiz olsa da, Bitcoin savunucusu ve Layered Money kitabının yazarı Nik Bhatia’nın belirttiği üzere merkez bankaları faiz politikaları mevzusunda birbirini takip etme eğilimindedir:

Ayrıca gelecekteki daha sıkı para politikaları için zemin hazırlayan İngiltere Merkez Bankası (BoE) Perşembe günü faiz oranlarını değiştirmeden “küresel enflasyonist baskıların güçlü kalmaya devam etmiş olduğu” konusunda uyardı. Ayrıca, “maliyet baskılarının daha önce inanıldığından daha kalıcı olabileceğini” belirtti.

Benzer şekilde, ABD Merkez Bankası (Fed) da bu hafta yapmış olduğu açıklamada “enflasyonun yükseldiğini” ve “bir süreliğine %2’yi aşma yolunda” olduğunu belirtmesine karşın oranları değiştirmeme sonucu aldı.

ABD Merkez Bankası’nın uzun vadeli enflasyon hedefi %2’dir.

Gazetecilere konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, finansal piyasaları desteklemek için merkez bankasının aylık 120 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarında düşüş anlamına gelen daralmanın, istihdam piyasasının “makul ölçülde güçlü kalması” şartıyla Kasım ayı başlarındaki bir sonraki Fed toplantısında başlayabileceğini söylemiş oldu.

Bazı analistler, artan enflasyon oranı ve sıkılaşan iş piyasasıyla birlikte Fed’in faiz oranlarını azaltma ve artırma yönünde hareket etmesinden dolayı piyasanın artık neredeyse rahatlamış göründüğünü söylüyor.

Perşembe günü Bloomberg’e konuşan UBS Group AG Wealth Management‘in Baş Ekonomisti Paul Donovan, “ABD ekonomisinin artık büyük miktarlarda likiditeye ihtiyacı yok. Fed’in devam etmiş olduğu ve normale döndüğü konusunda neredeyse bir rahatlama hissi var” dedi.

Banka Mevduatları, Bitcoin ve Altın İçin Engel

Genellikle yüksek enflasyonun Bitcoin için iyi olduğu varsayılırken, artan faiz oranlarının banka mevduatlarını tekrardan daha çekici hale getirmiş olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu durum Bitcoin ve Altın benzer halde varlıklar için bir engel olarak görülüyor.

Yine de Bitcoin‘in yakın tarihindeki fiyat geçmişine bakıldığında, bilhassa ABD’deki potansiyel faiz artışlarından bahsetsek bile, Nisan ve Haziran aylarında gerçekleşen merkez bankası toplantılarının ertesi gününde %2 ila %5 içinde satışların gerçekleşmesiyle bir numaralı kripto para birimi için kayıplara yol açtı.

Bununla birlikte ABD’nin bu hafta faizi değiştirmeme sonucu almasının peşinden, Bitcoin cuma günü Çin’in tetiklediği bir satış gerçekleşene kadar takip eden iki gün süresince daha yüksek seviyelerde işlem görerek tepki gösterdi.

Cuma günü saatler 16:41’i gösterirken BTC 41.554 dolardan işlem görüyor ve bir günde %6, bir haftada %13 düştü.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.