Ekonomi

Merakla Beklenen ABD Enflasyon Verisi Açıklandı!

ABD'de yıllık enflasyon Ağustos ayında yüzde 3,7 olarak açıklandı. Bu rakam, beklentilerin üzerinde gerçekleşti

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’de yıllık enflasyon Ağustos ayında yüzde 3,7 olarak açıklandı. Bu rakam, beklentilerin üzerinde gerçekleşti, çünkü manşet enflasyonun yüzde 3,6 olarak açıklanması bekleniyordu.

Enflasyon verisinin açıklanmasının ardından, piyasalarda yatay bir seyir gözlendi. Bu yazıda, ABD enflasyon verisi sonrası dolar, euro ve Bitcoin’nin son durumlarına göz atacağız.

Enflasyon Beklentinin Üzerinde Geldi

Merakla Beklenen Abd Enflasyon Verisi Açıklandı!

Bu yılın son çeyreğinde petrol açığı ile karşılaşma endişeleri, petrol fiyatlarını son 10 ayın en yüksek seviyesine çıkardı. ABD’de bugün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri öncesi yatırımcılar, enflasyon beklentilerinin üzerinde gerçekleşme ihtimaline karşı temkinli bir tavır sergiledi.

Dolar/TL paritesi gün içinde en yüksek 27,26 seviyesini gördü. Ancak enflasyon verisinin açıklanmasının ardından, yazının yazıldığı sırada 26,94 seviyelerinde seyretmektedir. Euro da benzer şekilde yatay bir seyir izleyerek, yazının yazıldığı sırada 28,99 seviyelerinde bulunuyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin, CoinGecko verilerine göre 26.198,50 dolar seviyesinden işlem görmektedir. Ethereum ise 1.600,58 dolar seviyesinde el değiştiriyor.

Piyasaların Durumu ve Beklentiler Neler?

ABD enflasyon verisinin beklentiyi aşması, piyasalarda dikkatleri üzerine çekti. Enflasyonun yüksek seyretmesi, merkez bankalarının para politikalarında sıkılaştırma adımları atabileceği endişelerini beraberinde getirdi. Bu durum, döviz piyasalarında dalgalanmalara yol açabilir. Dolar ve euro, enflasyon verileri ve merkez bankalarının açıklamalarına bağlı olarak değer kazanıp kaybedebilir.

Petrol fiyatlarındaki yükseliş, enerji maliyetlerini artırarak enflasyonu daha da yukarı çekebilir. Bu da ABD enflasyon verilerinin önemi ve etkisi üzerinde durmamızı gerektirir. Yatırımcılar, enflasyon verilerini yakından takip ederek gelecekteki piyasa hareketlerine ilişkin beklentilerini şekillendirebilir.

Sonuç

ABD enflasyon verisi sonrası piyasalarda yatay bir seyir izlenmektedir. Dolar, euro ve Bitcoin’nin son durumları, enflasyon verileri ve diğer küresel faktörlere bağlı olarak değişebilir. Yatırımcılar, enflasyon ve diğer ekonomik göstergeleri yakından takip ederek doğru yatırım kararları alabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.