Ekonomi

Kripto Para Piyasası FED Faiz Kararına Kilitlendi!

Hafta başında Bitcoin (BTC) ve genel kripto para piyasası sert satışlara sahne oldu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hafta başında Bitcoin (BTC) ve genel kripto para piyasası sert satışlara sahne oldu. Ancak, Çarşamba günü itibarıyla düşüş durdu ve piyasada biraz sakinlik gözlendi. Bu dönemde kripto para piyasasının odak noktası, FED’in faiz kararı oldu.

Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin, FED faiz kararının açıklanacağı kritik güne 41 bin dolar seviyesinde başladı. Son 24 saat içerisinde yüzde 1 değer kaybeden BTC, kısa vadede 40 bin 700 – 40 bin 200 aralığında destek buluyor. Bu durum, BTC’nin fiyatının istikrarını korumaya çalıştığını gösteriyor.

Btcusd 2023 12 13 09 20 03 315B1

Diğer bir önemli kripto para olan Ether (ETH) ise düşüş trendine daha fazla maruz kaldı. Güne 2 bin 170 dolardan başlayan Ether, son 24 saat içerisinde yüzde 2 değer kaybetti. Geçtiğimiz hafta 2 bin 400 dolar seviyesini gören ETH için 2 bin 120 dolar seviyesi önemli bir destek noktası olarak göze çarpıyor. Bu destek seviyesinin korunması, ETH’nin fiyatının toparlanabileceğini gösteriyor.

Kripto para piyasasında düşüş devam ederken, ABD borsa endekslerinde ise pozitif bir seyir gözlendi. Teknoloji şirketlerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq 100 endeksi son seansı yüzde 0,82’lik bir yükselişle 16 bin 354 puandan kapattı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri ise günlük bazda yüzde 0,45’lik bir kazanç elde etti. Bu durum, ABD borsalarındaki olumlu performansın kripto para piyasasına da yansıyabileceğini gösteriyor.

Ethusd 2023 12 13 09 27 39 Ec9B8

FED Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak?

Geçtiğimiz gün açıklanan ABD enflasyon verilerinin ardından piyasalar bugün FED’in faiz kararını ve ardından başkan Jerome Powell’ın basına yapacağı konuşmayı bekliyor. Türkiye saatiyle 22.00’de duyurulacak kararda FED’in politika faizini yüzde 5,50 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Faiz kararı, kripto para piyasasında önemli bir etkiye sahip olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.