Haberler

Telegram, TON Ağına Yeşil Işık Yaktı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, Web3 altyapısındaki blockchain için TON ağını tercih ettiğini duyurdu. Bu adım, Telegram’ın TON ağını resmi Web3 altyapısı haline getirerek kullanıcı arayüzünde ağa özel tanıtım yapmasını sağladı.

Telegram, TON ağını blockchain sistemlerinde kullanacağını açıkladı ve aynı zamanda projenin yerel token’ına da hareketlilik kattı. Bu gelişmeyle birlikte Ton Coin (TON), son 24 saatte yüzde 11,40’luk bir artışla kazananlar listesinde zirveye oturdu.

Telegram, Ton Ağına Yeşil Işık Yaktı!

Telegram’ın TON blockchain’i üzerinde çalışmalarına başlaması 2018 yılına dayanmaktadır. Ancak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kayıtsız menkul kıymetler sattığı iddiasıyla açtığı dava sonrasında Telegram, Ağustos 2020’de projeden vazgeçme kararı aldı. Projenin hayatta kalabilmesi için ise topluluk üyeleri TON Vakfı’nı kurarak projeyi devraldı.

Ekran Resmi 2023 09 13 10.20.05 2

Telegram’ın kendi kripto para birimini başlatma girişimlerinin iptal edilmesi, kripto yatırımcılarında merak uyandırdı. Bu durumda, TON’a yönelik faaliyetler hakkında konuşulmaya başlandı. Yan ürün ağının gelişimi, Telegram’dan bağımsız olarak TON Vakfı’nın rehberliğinde ilerledi. Ancak her iki taraf arasındaki ilişki devam etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.