Haberler

MetaMask Kullanıcı Kripto Para Adreslerini Toplamaya Başladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para yatırımcıları tarafından kullanılan cüzdan adreslerinden MetaMask yeni bir güncelleme aldı. Popüler cüzdan adresi bu güncelleme sonrasında kullanıcıların IP adreslerini depolamaya başladı. Kullanıcılardan tepki çeken bu değişiklik, kripto para topluluğunda gündem oldu. Ethereum (ETH) odaklı yazılım şirketi ConsenSys tarafından geliştirilen Ethereum cüzdanı MetaMask artık kripto para adreslerini ve kullanıcı IP adreslerini toplayacak.

ConsenSys Tepki Çeken Güncellemeyi Duyurdu

Consensys

MetaMask ve Infura’nın arkasındaki şirket olan ConsenSys, kripto para topluluğunun hedefi haline geldi. Infura, cüzdanlar arasında blok zinciri node’larını çalıştırıyor. Eğer bir kişi MetaMask cüzdanı üzerinden bir blok zinciri işlemi yaparsa, işlem Ethereum blok zincirinde yayınlanan Infura’ya varsayılan olarak gönderiliyor. MetaMask, Infura’ya uzaktan çağrı prosedür hizmetiyle bağlanıyor.

MetaMask ve Infura kullanıcılarını yakından ilgilendiren güncelleme ConsenSys’ten geldi. Ekip sosyal medyada yayınladıkları duyuruda yapılan değişikliği açıkladı: “MetaMask’ta varsayılan RPC sağlayıcınız olarak Infura’yı kullandığınızda, Infura bir işlem gönderdiğinizde IP adresinizi ve Ethereum cüzdan adresinizi toplayacaktır.” Kullanıcıların MetaMask’a alternatif RPC sağlayıcıları ile erişmeleri halinde firmanın IP adres verilerini toplamayacağı belirtildi.

MetaMask Kullanıcıları Endişeli

MetaMask kullanıcıları verilerinin üçüncü parti RPC sağlayıcıları tarafından toplayıp kullanılabileceği konusunda endişeli. Zincir içi veriler ve IP adresleri gibi zincir dışı verileri toplayan şirketlerin, MetaMask kullanıcısı kişileri tanımlayabilme ihtimali bulunuyor. Ağdaki mevcut gizlilik miktarının azaltılabileceği endişesi kullanıcıların bu güncellemeye tepki göstermesine yol açtı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.