Haberler

McDonald’s o şehirde ödeme yöntemlerine Bitcoin’i dahil etti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paraların ve özellikle de Bitcoin’in (BTC) geleneksel alışveriş işlemlerinde bir ödeme yöntemi olarak kullanılabilir olması, kripto para toplulukları tarafından pozitif karşılanıyor. Zira bu sistemde kripto paraların daha fazla yaygınlaşacağı ve piyasanın da böylece daha geniş sınırlara ulaşabileceği düşünülüyor. Bu kapsamda heyecan yaratan bir gelişme de İsviçre’den geldi. Kripto paraların aktif olarak kullanılabildiği Lugano kentinde, dünyaca ünlü fast food restoranı McDonald’s, Bitcoin ile ödeme hizmetinin başlatıldığını duyurdu.

MCDONALD’S SİPARİŞLERİ BTC İLE VERİLEBİLECEK

Mcdonalds Siparisleri Btc Ile Verilebilecek

Hatırlanacağı üzere McDonald’s, geçtiğimiz haftalarda NFT (Non Fungible Token) sergisi planlamıştı. Ünlü fast food restoranı bu kez de kripto para ile ödeme hizmetini başlatan işletme ve mağazalar arasına adını yazdırdı. Alınan karar ile birlikte McDonald’s artık dijital yemek siparişi verme, mobil uygulama aracılığı ile ödeme yapma hizmetleri arasına Bitcoin’i de dahil etti. Şirket bu alandaki ilk adımını da kripto para benimsemesinin ve kullanımının oldukça yaygın ve yüksek olduğu, İsviçre’nin Lugano kentinde attı.

LUGANO ŞEHRİ VE KRİPTO PARALAR

İsviçre’nin Lugano şehri, Mart 2022’de Tether (USDT) ve LVGA token’larını yasal bir ihale olarak kabul edeceğini duyurmuştu. Öte yandan şehirde vergi ve fatura ödemeleri de bir süredir kripto paralar aracılığıyla yapılabiliyordu. Kripto para kullanımının yüksek olduğu Lugano şehrinin 63 bin kişilik nüfusu bulunuyor. Şehirde, ilerleyen dönemlerde 200’den fazla işletme ve mağazanın kripto paralar ile ödemeleri kabul etmeye başlaması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.