Bitcoin HaberleriHaberler

Michael Saylor: Bitcoin Alımlarına Devam Edeceğiz ve Satmayı Düşünmüyoruz

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ağustos 2020’den bu yana Bitcoin alımları ile adından söz ettiren ve başka herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmamış olan Michael Saylor, Bitcoin fiyatı dramatik bir şekilde düşse bile hiçbir şekilde satış yapmayacağını belirtti.

Michael Saylor: Bitcoin Alımlarına Devam Edeceğiz

Yazılım şirketi MicroStrategy‘nin başkanı ve CEO’su Michael Saylor, ABD’den Bloomberg ile konuştu. Konuşmasına küresel enflasyonun ciddiyetine değinerek başlayan Saylor, bu yüzden bu kadar çok Bitcoin satın almanın kendisine endişe vermediğini ve hatta güven verdiğini açıkladı.

Saylor: “Bu şekilde ilerlemeyi planlıyoruz. Sadece satın alıyoruz. Kısa vadede, Bitcoin’e yatırım yapmak istiyorsanız dört yıl beklemeniz gerekecek. Bu zaman çerçevesi uzun vadede on yıl. Mükemmel zaman ise sonsuza kadardır ” dedi.

Michael Saylor Bitcoin
Michael Saylor Bitcoin

Bloomberg TV’de bugün yayınlanan bir röportajda Michael Saylor şunları söyledi:

“Nakit para değer kaybediyordu”

Şirketin iki yıl önce nakit parası vardı. Bu paranın üzerinde oturuyorduk, onunla ne yapacağımızdan emin değildik çünkü her yıl değerinin %10’unu kaybediyordu. Kovid çıktığında yüzde 25’e yükseldi. Sonra paranın artık değersiz olduğunu anladım. Sonuç olarak, bir plana ihtiyacımız vardı. Bitcoin standardı da bizim tarafımızdan benimsendi. Bu hareketin, şirketin kaderini de değiştirdiğine ve daha da kötüleşmek üzere olan bir senaryodan kurtardığına inanıyorum. Sonuç olarak, bugün bu karardan memnunum.

“Artık tüm dünya kabul ediyor”

Bitcoin bir tür dijital varlıktır. Adil bir dağıtım sistemi var. ICO ve yönetim ekibi yok. Satoshi artık bizimle değil. Benim düşünceme göre, mülk veya altınla karşılaştırılabilir bir varlıktı. Diğer kripto para birimleri menkul kıymet olma potansiyeline sahiptir. Elbette orada da ciddi konuşmalar var. Bitcoin’in bugün güven kazanması 13 yıl sürdü. Yine de herkes tarafından onaylandı. Bir işletme veya yatırımcı tarafından kabul edilir. Geri kalan her şey tamamen varsayımdır.

“Bu yüzden lazer gözler var…”

Bir şey satın alıyorsunuz ama en önemlisi, ona elinizde dokunabiliyor olmanız. Birçok insan bunu yapmaktan acizdir. Başkaları ona sahiptir ama takdir edemezler. Bu yüzden Twitter’ın lazer gözlerini kullanıyorum. Lazeri odaklamak gerekir. Günümüzün her zaman rekabetçi olan dünyasında, hangi alanda üstün olduğunuzu bilmeniz gerekiyor ve bir kez bunu yaptığınızda, amansız ve kararlı bir şekilde peşinden gitmelisiniz. Bu yüzden Twitter profil resmimde bir lazer gözler var…

“Bitcoin yatırımı,Uzun vadede karşılığını verir “

Birçok kişi hala Bitcoin‘e aşina değil. Halkın yüzde 98’i bile Bitcoin hakkında bilgi edinmek için en az 10 saat harcamadı. Kısa bir süreliğine Bitcoin’e yatırım yapmak istiyorsanız dört yıl beklemeniz gerekecek. Bu zaman dilimi uzun vadede on yıldır. Mükemmel zaman diye bir şey yoktur. Benzer bir açıklama Warren Buffet tarafından yapıldı. “Bir şeyi on yıl tutamayacaksan, on dakika bile tutma” tavsiyesinde bulundu. Bitcoin aldığımızda 10.000$ değerindeydi; şimdi 40.000 dolar değerinde.

“Bitcoin en güvenli varlıktır…”

Kripto para sektöründe bir bütün olarak hala düzenleyici belirsizlik var. Özellikle stablecoinler ile ilgili anlaşmazlık çok daha büyüdü. Kaldıraçlı işlemler için borsalar kullanılmaktadır. Merkezi olmayan borsalar ayrıca daha fazla kaldıraçlı anlaşmalara izin verir. Bir de çok fazla öngörülemezlik var… Tüm bu faktörler göz önüne alındığında Bitcoin bence dünyanın en az riskli varlığı.

“Bitcoin’e giriş için harika bir noktadayız.”

Bir dizi büyük şirketin yönetim kurullarıyla, zengin kişiler ve özel işletme sahipleri ile konuşuyorum. Bill Miller gibi onlar da Bitcoin satın alan yetkililer ve politikacılardan endişe duyuyorlar. Sonuç olarak, bu bölgelerin Bitcoin girişi için de çok önemli olduğuna inanıyorum.

“Türk lirasına bir bakın, serbest düşüşte.”

Bugünkü Türk Lirası‘na bir bakın; serbest düşüşte. Peso değer kaybediyor. Manhattan’da geleneksel bir yatırımcı için oynaklık var, ancak dünyanın %75’inin S&P 500’e yatırım yapamayacağını unutmayın. Afrika, Asya ve Güney Amerika, bunlardan birkaçı… Buradaki insanlar bunu yapamayabilir. Bankalarda tutuyorlarsa varlıklarına erişmek için. Dijital mülkiyet sahipliği bu ikilemin cevabıdır. Bitcoin olarak da bilinir.

“Daha fazla satın almaya devam edeceğiz”

Şüphesiz, daha fazlasını satın alacağız. Bakın biz Bitcoin standardıyız.  Kazandığımızda paramızı Bitcoin’e çeviriyoruz. Bitcoin’i hemen 70 ila 100 milyon dolar kârla alıyoruz. Ayrıca Bitcoin‘e geçmek için borç para aldık. Ayrıca 1,7 milyar dolarlık Bitcoin satın almak için dönüştürülebilir borç kullandık. Bu yönde ilerlemeye devam edeceğiz. Ayrıca getirisi %6 ile %8 arasında değişen tahvillerle Bitcoin satın aldık. Bu şekilde ilerlemeyi planlıyoruz. Biz sadece kabul ediyoruz. Hiçbir şey satmıyoruz. Anında tatmin veya bir gecede başarıya ihtiyacım yok.

“Düzenlemeler geliyor”

Tether veya Circle’ın çıkardığı stabilcoinler para birimlerine benzer şekilde düzenlenecek. Sonuç olarak, finans sektörünün stablecoin piyasasına katılmasını bekleyebiliriz. Sonuç olarak, paraları borsalara ve diğer kripto düzenlemelerine tabi olacaktır.

“Bitcoin, internetin ve dijital enerjinin geleceğidir.”

İnsanlar kendilerini eğitmeli ve araştırmalı bence. Bitcoin, bir dijital enerji biçimi ve internetin geleceğidir. Web 2.0 veya Web 3.0 gibi pazarlama taktikleri kullanılmaktadır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.